Izvor: Blic arhiva vesti 16.10.2017

Penzionisani radnici MUP:Pozdravljamo povećanje penzija

Blic 16.10.2017
Udruženje penzionisanih radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije istaklo je danas da pozdravlja najavljeno povećanje penzija od 1. januara za pet odsto i saopštilo da pruža punu podršku odgovornoj politici koju vode Vlada Srbije sa… »

Izbori u Makedoniji ponovo podigli buru: Zaev: Era lokalnih šerifa je završena! Gruevski: Nefer, potplaćivani birači!

Blic 16.10.2017
Premijer Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev ocenio da su građani i na lokalnim izborima dali podršku njegovoj vladi i da je "era lokalnih šerifa završena". "Narod je dao podršku za rast i razvoj Makedonije, dao je podršku za jedno društvo za sve"… »

300 Policajaca na terenu: Hrvatska policija upala u dvorac Ivice Todorića, sumnja se da se on krije u Beogradu ili Londonu

Blic 16.10.2017
Hrvatska policija ušla je jutros oko 5.50 sati u "Kulmerove dvore" u Zagrebu, koji su u vlasništvu Ivice Todorića, javljaju hrvatski mediji. Ne zna se ima li u kući ikoga iz porodice Todorić, koja je doskora živela na toj adresi. Kako pišu… »

Bez jasnog odgovora: Madrid: Barselona ima rok do četvrtka, ili preuzimamo kontrolu

Blic 16.10.2017
Katalonski predsednik Karles Pudždemon nije danas dao jasan odgovor o tome da li je proglasio nezavisnost Katalonije, javlja španski dnevnik "El Pais". U pismu na četiri stranice, katalonski lider pozvao je na okončanje "represije nad katalonskim… »

Vučić: Čujem da neki traže izbore...

Blic 16.10.2017
Aleksandar Vučić izjavio da ne isključuje mogućnost parlamentarnih izbora sledeće godine, navodeći da, ako opozicija iznese valjane razloge, može i da ih bude. - Čujem da neki traže izbore i ako insistiraju na tome, neću bežati sa megdana. Ne… »

"Ofelija" stigla u Evropu: Oluja odnela tri žrtve, stotine hiljada ljudi ostalo bez struje

Blic 16.10.2017
Tropska oluja "Ofelija" pogodila je danas južnu obalu Irske, a prema navodima medija tri osobe su poginule. Irska tv stanica RTE je javila da je žena stara oko 70 godina bila sama u vozilu i da je poginula u blizini sela Agliš u oblasti Voterford na… »

Saslušanje svedoka u slučaju Marjanović: Svedočila Jelenina sestra, Marjanovići došli i odbili da svedoče

Blic 16.10.2017
Saslušanje svedoka u istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović počelo je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u 9.30 sati. U Tužilaštvo su prvi stigli advokati Zorana Marjanovića i sestra od strica ubijene pevačice Teodora. Teodora… »

Čadež: Investicije američkih kompanija u Srbiji četiri milijarde dolara

Blic 16.10.2017
Američke kompanije investirale su četiri milijarde dolara u Srbiju jer je naša zemlja postala poželjna i stabilna investiciona destinacija a preko Sporazuma o slobodnoj trgovini Srbija ima pristup na tržište od preko milijardu ljudi, istakao je… »

Pritisak na kima: Evropska unija uvela nove sankcije Severnoj Koreji

Blic 16.10.2017
Evropska unija usvojila je danas nove sankcije protv Severne Koreje i one obuhvataju potpunu zabranu EU investicija kao i zabranu izvoza nafte i naftnih derivata u tu zemlju. Radne dozvole za građane Severnije Koreje zaposlene u EU više neće biti… »

Lavrov: U Hagu su samo Srbi osuđivani, a ratni zločinac Haradinaj šeta slobodno

Blic 16.10.2017
Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju odavno je trebalo da bude zatvoren, jer je dokazao svoju pristrasnost, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, na Festivalu mladosti i studenata u Sočiju. - Tribunal za bivšu Jugoslaviju i… »