Izvor: iKragujevac arhiva vesti 16.10.2017

Izuzetna šansa za zapošljavanje mladih: Plaćena praksa za knjigovođe

iKragujevac 16.10.2017
U okviru programa "E2E - Znanjem do posla: Razvijanje veština mladih i javno-privatno partnerstvo u Srbiji", Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu - Centru za ekonomska istraživanja odobren je projekat "Novi poslovi za mlade knjigovođe"… »

Sutra šest sati bez struje nekoliko ulica!

iKragujevac 16.10.2017
Najava isključenja električne energije za utorak, 17. oktobar 2017. godine: -Zbog zamene mernih uređaja u vremenu od 08 do 14 sati doći će do povremenih prekida u isporuci električne energije potrošačima u Maršiću-raskrsnica. -Zbog… »

Tamišu ’’skupo prodata koža’’

iKragujevac 16.10.2017
KKK Radnički je pružio snažan otpor favorizovanom Tamišu u Pančevu, posle 40 minuta neizvesne borbe u prvom kolu KLS poražen je za dva poseda lopte - 85:81 (13:25, 27:15, 29:22, 16:19). Da je Zoran Todorović u fazi stvaranja ekipe koja će biti… »

Neophodna rekonstrukcija sistema za prečišćavanje otpadnih voda

iKragujevac 16.10.2017
Kragujevac je još devedesetih godina podigao sistem za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. To je jedno od retkih postrojenja u Srbiji koje radi, ali je neophodna kompletna rekonstrukcija. Grad i javno preduzeće Vodovod sredstva mogu da dobiju… »

Podizanje zasada leske u Srbiji

iKragujevac 16.10.2017
Iako naša zemlja ima povoljne klimatske uslove za uzgoj leske, računica pokazuje da Srbija godišnje potroši oko devet miliona dolara na uvoz lešnika, uglavnom iz Turske. Prema podacima Ministarstva poljoprivrede u Srbiji je registrovano oko 1200… »

Dečak (12) ukrao autobus! Policija ga zaustavila tek nakon 6 kilometara, a njegova reakcija je za filmski scenario (foto)

iKragujevac 16.10.2017
Jedan dvanestogodišnji Nišlija izazvao je juče pravu senzaciju jer je ukrao autobus i vozio ga po čitavom gradu kao pravi profesionalac, sve dok ga nije zaustavila saobraćajna policija. Iako se kretao najprometnijim saobraćajnicama, mališan nije… »

Srbija u strahu: Pitanje je vremena kada će nas zadesiti epidemija

iKragujevac 16.10.2017
Svako drugo dete u Srbiji nije primilo MMR vakcinu, koja najmlađe štiti od malih boginja, zauška i rubeole, najnoviji su podaci epedimiologa. To znači, da smo kao zemlja, sada u mnogo većem riziku od izbijanja epidemije nego pre godinu dana, a… »

Blago Kragujevca: Manastir u Srbiji za koji mnogi ne znaju, krije tajne sastojke za veliki broj bolesti (foto)

iKragujevac 16.10.2017
Manastir Drača, ujedno i spomenik kulture od velikog značaja, pripada Eparhiji šumadijskoj Srpske pravoslavne crkve pošto je na svega desetak kilometara zapadno do Kragujevca. Crkva manastira je posvećena prenosu moštiju Svetog Nikolaja. Manastir… »

Monstruozni zločini u Kragujevcu: Mladić napao i silovao gluvonemu staricu, stric monstrum danima silovao devojčicu

iKragujevac 16.10.2017
U toku 2016. godine dogodila su se dva monstruozna zločina u Kragujevcu. R. T. (21) iz okoline Kragujevca uhapšen je zbog sumnje da je silovao gluvonemu ženu staru šezdeset godina. Nesrećna žena je prijavila napad policiji, a manijak je uhapšen uz… »

Upozorenje svim školama!

iKragujevac 16.10.2017
Treninzi u fiskulturnim salama i termini za fudbal u školama ubuduće će moći da se zakazuju samo posle 21h. Ministarstvo prosvete uputilo je dopis svim školama u kojem se podseća da fiskulturne sale u ranijim terminima treba da služe za sportske… »