Izvor: Insajder arhiva vesti 16.10.2017

Akcija “Agrokor”: Ivica Todorić nije u Hrvatskoj, a gde je?

Insajder 16.10.2017
Ivica Todorić, predsednik hrvatskog koncerna Agrokor nije u Hrvatskoj, ali nije ni u bekstvu, rekla je njegova advokatkinja Jadranka Sloković. Na pitanje novinara kada bi mogao da dođe u Hrvatsku, Slokovićeva je rekla da će se videti "kako će ići… »

Pućdemon predlaže dvomesečne pregovore s Madridom

Insajder 16.10.2017
Katalonski lider Karles Pućdemon naveo je danas da želi da se mandat za proglašenje nezavisnosti koji je dobio od Katalonaca, "suspenduje" na dva meseca da bi se pokrenuo dijalog s Madridom. "Tokom naredna dva meseca naš glavni cilj je da… »

Vučić: Ne bih opoziciji preporučio vanredne parlamentarne izbore

Insajder 16.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas ne bi preporučio opoziciji da zajedno sa izborima za Skupštini grada Beograda budu održani vanredni parlamentarni izbori. "Ne bih preporučio izbore", rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle… »

Uhapšeno 12 bivših rukovodilaca Agrokora, Todorići nisu u Hrvatskoj

Insajder 16.10.2017
Hrvatska policija ušla je jutros u okviru akcije Agrokor u "Kulmerove dvore" u Zagrebu, koji su u vlasništvu osnivača posrnulog koncerna Agrokor Ivice Todorića. Na 'meti' istrage je 15 ljudi, pretres se vrši na više od 60 lokacija. Do sada uhapšeno… »

Stefanović: Na Šabićeva vrata je dolazila komunalna policija,a ne pripadnici MUP

Insajder 16.10.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da niko iz policije nije dolazio na vrata poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića i zatražio od njega izvinjenje. Posle otvaranja Doma zdravlja u beogradskom… »

Brnabić: Smene u Vladi samo ako izostanu rezultati, a rezultati su odlični

Insajder 16.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da smena u Vladi može biti samo ako izostanu rezultati, a da su za sada rezultati rada njenih članova odlični i vidljivi, jer svi dele istu želju - "da Srbija postane bolja i uspešnija". "U Vladi, kao i u… »

Protestna akcija Ne da(vi)mo Beograd ispred Doma omladine gde su povređene dve osobe

Insajder 16.10.2017
Inicijativa"Ne da(vi)moBeograd" organizovala je večeras protestnu akciju ispred Doma omladine u Beogradu na mestu gde su povređene devojčica (16) i žena (58) kada je autobus srušio ogradu od gradilišta. Predstavnici "Ne da(vi)moBeograd" zalepili su… »

Tramp: Moguće okončanje iranskog nuklearnog sporazuma

Insajder 16.10.2017
Američki predsednik Donald Tramp ocenio je večeras kao "stvarnu mogućnost" poništenje iranskog nuklearnog sporazuma. Iran i šest svetskih sila - SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka, postigli su 14. jula 2015. godine sporazum… »

Ubijena malteška blogerka koja je optuživala vladu za korupciju

Insajder 16.10.2017
Malteška blogerka Dafne Karuana Galicija, čije su optužbe o korupciji vlade dovele do prevremenih izbora u junu, poginula je danas u eksploziji bombe postavljene ispod njenog automobila, saopštili su policijski i politički izvori. Eksplozija se… »

EU pooštrila sankcije Severnoj Koreji

Insajder 16.10.2017
Evropska unija pooštrila je sankcije Severnoj Koreji, saopšteno je iz Saveta EU za spoljne poslove. "Usled kontinuiranje pretnje Pjongjanga međunarodnom miru i stabilnosti, trebalo bi uvesti dodatne mere kako bismo naterali Severnu Koreju da se ponaša… »