Izvor: Kurir arhiva vesti 16.10.2017

Dojče vele o povećanju plata i penzija: Nije povećanje, nego smanjivanje smanjenja od pre tri godine

Kurir 16.10.2017
Vlada povećava plate i penzije – zapravo, delimično smanjuje smanjenje od pre tri godine. Sagovornici DW smatraju da je to maska za izostale reforme javnog sektora, a možda i najava parlamentarnih izbora. Premijerka Ana Brnabić najavljuje da će od… »

Zaev o rezultatima izbora: Era nacionalizma se bliži kraju!

Kurir 16.10.2017
Premijer Makedonije i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev ocenio je danas da je ishod lokalnih izbora u toj zemlji pokazao da se "era nacionalizma približava kraju" i pozvao opoziciju da promeni politiku. "Građani su poslali… »

(Video) Todorićev advokat šokirao: Čelnik Agrokora jeste promenio prebivalište van Hrvatske, ali ne zbog hapšenja!

Kurir 16.10.2017
"Ante Todorić je promenio prebivalište jer je iz poslovnih razloga morao da ode da živi izvan Hrvatske", rekao je novinarima Fran Olujić, njegov advokat, a prenosi Index.hr. Državno tužilaštvo Hrvatske dobilo je nalog za pretres i privođenje 15… »

(Video) Katalonci prkosni do kraja: Madrid ni u četvrtak neće dobiti odgovor da li je proglašena nezavisnost!

Kurir 16.10.2017
Katalonske vlasti neće ni u četvrtak odgovoriti na zahtev španske vlade da razjasne da li su ili nisu proglasili nezavisnost od Španije, javila je katalonska stanica TV3, pozivajući se na neimenovane izvore. Lider Katalonije Karles Pudždemon nije… »

Vučić: Predlog o Kosovu u martu 2018. godine, i on će zahtevati bolne kompromise obe strane

Kurir 16.10.2017
BEOGRAD - Realno je da sa predlogom za Kosovo i Metohiju izađemo u martu sledeće godine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "To je svakako ono rešenje koje je drugačije od najlakših 'rešenja', kao što su busanje u prsa i parole o… »

(Video) Ofelija bez milosti: Uragan tutnji Irskom udarima vetra i do 176 kilometara na sat, tri osobe poginule!

Kurir 16.10.2017
Najmanje tri osobe su danas poginule u Irskoj u naletu uragana "Ofelija" koji je oslabio u tropsku oluju. Istovremeno je saopšteno da će i sutra biti zatvorene sve škole i obrazovne ustanove. Oluja je pogodila južnu obalu Irske, čupala drveće, a… »

Teodora Krsmanović prelomila! Traži starateljstvo nad Janom: Besna zbog današnje odluke suda

Kurir 16.10.2017
Teodora namerava da podnese zvaničan zahtev da se porodici Krsmanović dodeli privremeno starateljstvo nad maloletnom Janom, njenom sestričinom, a na ovaj potez ju je faktički primoralo ovakvo ponašanje branilaca osumnjienog Zorana Marjanovića… »

Putin uveo sankcije severnoj Koreji: Usklađuje politiku sa UN!

Kurir 16.10.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret kojim se uvode ograničenja za Severnu Koreju, javlja Rojters. Kako navodi britanska agencija, Putin je potpisao dekret kako bi uskladio politiku sa rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih… »

Lavrov: Haški tribunal treba zatvoriti, tamo sude najviše Srbima

Kurir 16.10.2017
Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju odavno je trebalo da bude zatvoren, jer je dokazao svoju pristrasnost, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. „ Tribunal za bivšu Jugoslaviju i dalje radi, iako je odavno trebalo da se… »

Vujović o najavljenom povećanju plata i penzija: Više od ovoga nije moglo

Kurir 16.10.2017
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da najavljena povećanja plata i penzija nisu mogla biti veća, jer su dogovorena u skladu sa projekcijama BDP-a za narednu godinu. "Povećanje penzija od pet odsto je ono što možemo da priuštimo u ovom… »