Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 16.10.2017

Vučić: Opoziciji ne bih preporučio vanredne parlamentarne izbore

Nova ekonomija 16.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi preporučio opoziciji da zajedno sa izborima za Skupštinu grada Beograda budu održani vanredni parlamentarni izbori. "Ne bih preporučio izbore", rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle… »

Zaštita životne sredine nova je oblast za potencijalnu saradnju Srbije i SAD-a

Nova ekonomija 16.10.2017
Zaštita životne sredine, uz informacione tehnologije (IT), autoindustriju i farmaceutsku industriju, nova je oblast za potencijalnu saradnju Srbije i SAD. U ovoj oblasti se očekuje novi talas američkih ulaganja u Srbiji, izjavio je predsednik… »

Todorić iz Londona: Ja sam žrtva političkog i medijskog linča

Nova ekonomija 16.10.2017
Biznismen Ivica Todorić, u čiju kuću u Hrvatskoj je jutros upala policija, poručio je na svom blogu da je reč o političkom i medijskom linču prema njemu. Todorić navodi da u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva… »

Stefanović: Šabić da se izvine, niko iz policije nije dolazio na njegova vrata

Nova ekonomija 16.10.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da niko iz policije nije dolazio na vrata poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića i zatražio od njega izvinjenje. Posle otvaranja Doma zdravlja u beogradskom naselju… »

Skat: Ne mešam se u unutrašnje stvari Srbije, samo komentarišem dešavanja

Nova ekonomija 16.10.2017
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da se ne meša u unutrašnje stvari Srbije već da komentariše određena dešavanja u zemlji. "Interesantno je i ironično da ukoliko pozitivno komentarišem unutrašnji dijalog o Kosovu onda nema… »

Vojni i policijski sindikat prave novu političku opciju

Nova ekonomija 16.10.2017
Predstavnici Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije zajedno sa mnogim sindikalnim i građanskim udruženjima planiraju osnivanje radničkog pokreta obespravljenih ljudi koji će se boriti za radnička prava. Ova nova radnička i politička… »

Meštani sela Višnjićevo zarađuju na skupljanju žireva

Nova ekonomija 16.10.2017
Višnjićevo, selo u blizini Šida, u oktobru je puno sakupljača žireva, koji se otkupljuje za potrebe pošumljavanja. Ovaj posao je lep i lak, jer uživaju u lepom vremenu i prirodi, a njihov rad se vrednuje. "Kilogram je 60 dinara. Dobijemo potvrdu od… »

Nikolas Herman: Sudbinu 'Er Berlina' doživeće i drugi veliki avio-prevoznici

Nova ekonomija 16.10.2017
Direktor nemačke Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Nikolaus Herman upozorava da će poput Er Berlina i drugi veliki avio-prevoznici doživeti istu sudbinu. "Tržište komercijalnog vazdušnog saobraćaja je vrlo nestabilno i tako će i ostati… »

Milan Kovačević: Može se dogoditi da neka od srpskih firmi iz konzorcijuma Agrokor ode u stečaj

Nova ekonomija 16.10.2017
Savetnik za strana ulaganja Milan Kovačević kaže da se može dogoditi da neka od srpskih firmi iz konzorcijuma Agrokor ode u stečaj, ali da to zavisi od njihovog pozicioniranja na tržištu i same zavisnosti od Agrokora. "One mogu biti ugrožene… »

Dojče vele: Mafija u Nemačkoj kao kod kuće

Nova ekonomija 15.10.2017
Nemačka je jedna od omiljenih zemalja za italijanske mafijaše, piše Dojče vele (DW). Njima posebno pogoduje što Nemačka nema posebne službe koje se bave mafijom. Takođe, imovina se ne pleni odmah, čim postoji sumnja da je stečena ilegalno… »