Izvor: PC Press arhiva vesti 16.10.2017

Huawei predstavio Mate 10 seriju pametnih telefona

PC Press 16.10.2017
Tokom IFA Berlin sajma kompanija Huawei Consumer Business Group je predstavila svoj prvi AI mobilni čipset, Kirin 970, a danas je kompanija u Minhenu predstavila svoju Huawei Mate 10 seriju koja će omogućiti stvaranje novih mobilnih aplikacija… »

Reformom obrazovanja do povećanja izvoza domaćeg IT-a

PC Press 16.10.2017
Inicijativa Digitalna Srbija, u cilju rešavanja jednog od prioritetnih problema privrede, a to je stvaranje uslova za fakultetsko obrazovanje dovoljnog broja IT stručnjaka, prošle sedmice dostavila je dopis Vladi Srbije u kom poručuju „Ako… »

Više Android korisnika kupuje nove iPhone uređaje

PC Press 16.10.2017
Statistika koju je Kantar WorldPanel objavio za tržište mobilnih telefona u tromesečnom periodu zaključno sa avgustom 2017. pokazuje da je iOS zabeležio značajno povećanje ovog leta, dok je udeo prodaje Androida značajno opao na nekoliko ključnih… »

Noctua predstavila novu liniju šarenih kulera

PC Press 16.10.2017
Noctua, proizvođač verovatno najboljih vazdušnih kulera na svetu, predstavio je dugo očekivanu chromax ediciju modela ventilatora od 120 i 140 milimetara, te liniju kablova i poklopaca za toplotni izduv za višestruko nagrađivane NH-U12S i NH-D15 CPU… »

HBO pojačava odbranu u digitalnom ratu zbog Igre prestola

PC Press 16.10.2017
HBO nije uspeo da zadrži celu sedmu sezonu u tajnosti, a uzrok tome su bili sajber napadi koji su doveli do otkrivanja nekih epizoda. Kablovski gigant u novom izveštaju navodi da sada ima dodatne mere kako bi sprečio da se isto dogodi osmoj sezoni Igre… »

Nokia odustala od kamere za pravljenje 3D filmova

PC Press 16.10.2017
Nokia je odustala od svoje OZO VR kamere, te napuštanjem tog projekta više svojih radnika učinila suvišnom random snagom. Tako kompanija planira da ukine 310 radnih mesta u svojoj Nokia Technologies jedinici. Odeljenje ima 1.090 zaposlenih, a ukidanje… »

Transformacija Acera na holding sistem

PC Press 16.10.2017
Osnivač kompanije Acer, Stan Shih, rekao je da uprava planira da postepeno pređe na holding sistem, u okviru kojeg bi se kompanije iz Acer grupe pretvorile u nezavisne entitete koji bi tako izlazili na berzu. Pre nego što se to dogodi, Acer planira da… »

iPhone 8 – brzo punjenje koje to nije

PC Press 16.10.2017
Jedna od najviše isticanih osobina iPhone-a 8 i iPhone-a X je brzo punjenje, opcija koja je na Android uređajima dostupna već nekoliko godina unazad, a koja je sada stigla i na nove proizvode iz kompanije Apple. Međutim, da bi ova opcija na iPhone-u 8… »

HTC radi na trećim VR naočarima

PC Press 16.10.2017
HTC je nedavno prodao veliki deo svog biznisa sa pametnim telefonima Google-u, ali je zadržao sektor virtuelne realnosti koja je izgleda bila prilično zauzeta. Razdvajanje sa delom poslovanja pametnih telefona dalo im je više vremena, resursa, a… »

Kupite Pixel i ne brinite o prostoru za čuvanje slika

PC Press 16.10.2017
Kada su Google Pixel i Google Pixel XL lansirani prošle godine, kompanija Google je vlasnicima tih modela obećala neograničeni prostor za skladištenje fotografija i video sadržaja na platformi Google Photos. Obećanje nije uključivalo bilo kakvo… »