Izvor: Politika arhiva vesti 16.10.2017

Vučić: Zameraju nam zbog deklaracije, a nisu je ni videli

Politika 16.10.2017
Mnogi su protiv nečega o čemu nemaju pojma, već a priori odbacuju samo zato što Srbi, ili Hrvati ili Bošnjaci „imaju mozak” da sačuvaju svoju kulturu i jezik, rekao je predsednik Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su… »

Policija upala u Todorićevu vilu, uhapšeni njegovi najbliži saradnici

Politika 16.10.2017
Bivši vlasnik kompanije „Agrokor” Ivica Todorić nalazi se u inostranstvu a preko svog bloga poručio: Ovo je politički proces, spremam odbranu i tužbe.- Uhapšeni Todorićevi najbliži saradnici.- U policijskoj akciji koja je počela jutros u… »

Novi rok Kataloncima do četvrtka

Politika 16.10.2017
Španija će preuzeti kontrolu i direktno upravljati Katalonijom ukoliko katalonski lider Karles Pudždemon ne odbaci ideju o otcepljenju.- Pudžedemon nije dao jasan odgovor o nezavisnosti Katalonije.- U pismu na četiri stranice, katalonski lider pozvao… »

Vučić: Ne bih im preporučio izbore, ali nećemo bežati

Politika 16.10.2017
Predsednik Srbije zadovoljan radom vlade, kritičarima poručio: Sram vas bilo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da onima koji traže parlamentarne izbore to ne bi preporučio, „a ako vole nek izvole”. Čini mi se da nedovoljno… »

„Ofelija” pogodila Irsku, tri osobe poginule

Politika 16.10.2017
DABLIN - Najmanje tri osobe su poginule u Irskoj u naletu uragana „Ofelija” koji je oslabio u tropsku oluju, javio je Bi-Bi-Si. Istovremeno je saopšteno da će i sutra biti zatvorene sve škole i obrazovne ustanove. Oluja je pogodila južnu obalu… »

Otac i brat osumnjičenog odbili da svedoče

Politika 16.10.2017
Iskaz je dala sestra ubijene, Teodora Krsmanović, koja od ponedeljka nema status oštećenog već „običnog” svedoka. Vladimir i Miloš Marjanović, otac i brat Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene nisu svedočili u istrazi… »

EU uvela nove sankcije Severnoj Koreji

Politika 16.10.2017
LUKSEMBURG - Evropska unija usvojila je nove sankcije protiv Severne Koreje i one obuhvataju potpunu zabranu EU investicija kao i zabranu izvoza nafte i naftnih derivata u tu zemlju. Radne dozvole za građane Severnije Koreje zaposlene u EU više neće… »

Lavrov: Haški tribunal je odavno trebalo zatvoriti

Politika 16.10.2017
SOČI - Haški tribunal dokazao je da je pristrasan, stoga nema razloga da nastavi sa svojim aktivnostima, ocenio je danas na panelu na Festivalu mladih i studenata u Sočiju ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov. „Haški tribunal trebalo je… »

Stefanović: Niko iz MUP-a nije bio kod Šabića

Politika 16.10.2017
Nijedan policajac nije bio kod Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, već je bila Komunalna policija, a budući da je Šabić rekao da je u pitanju policija, očekujem da se izvini, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova… »

Mladić uhapšen zbog silovanja

Politika 16.10.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Mladenovcu uhapsili su B.V. (21), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo silovanje i D. M. (31), osumnjičenog za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela, saopštio je MUP. Obojica se… »