Arhiva » Vesti » Blic 17.10.2017

Monitoring centar u policijskoj stanici pokriva video nadzor svih osnovnih škola u Zemunu

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas Policijsku stanicu Zemun u kojoj je, na inicijativu opštine Zemun, počeo sa radom monitoring centar u koji je umrežen video nadzor uveden u svih 20 osnovnih škola na teritoriji ove beogradske opštine.

Blic utorak, 17. oktobar 2017.  |  Blic

- Ovaj projekat omogućiće preventivno delovanje policije, ali i brzo reagovanje u slučaju narušavanja javnog reda i mira i činjenja bilo kog krivičnog ili prekršajnog dela. Policija je pokazala da može dobro da sarađuje sa lokalnom samoupravom i da ne razmišlja samo o represivnim merama, već i o merama prevencije. Hoćemo da oteramo svakog narko-dilera iz naših škola, hoćemo da pokažemo da naša deca mogu da budu bezbedna - rekao je ministar Stefanović.

Stefanović se zahvalio predsedniku i zaposlenima u opštini Zemun što su prepoznali ovaj model saradnje, investirali sredstva i na taj način pomogli da deca i građani Zemuna budu bezbedniji. On se posebno zahvalio i zaposlenima u Policijskoj stanici Zemun na njihovoj proaktivnosti, dobrom radu i na tome što razmišljaju kako da naša deca imaju siguran korak u svakoj ulici u Zemunu.

- Hoću da im se zahvalim što razmišljaju o budućnosti i na svemu što zajedno činimo da ljudi u Srbiji mogu da imaju više poverenja u policiju - zaključio je Stefanović.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić istakao je da projekat video nadzora kroz koji je u monitoring centar u Policijskoj stanici Zemun povezano 20 osnovnih škola ima prvenstveno preventivni karakter.

- Želimo da pokažemo našoj deci šta su neprihvatljiva ponašanja, ali i da u saradnji sa našom policijskom stanicom, približimo policiju deci, da deca nemaju strah od uniformisanih lica. Hoćemo da ih naučimo da su oni tu prvenstveno zbog njih, zbog njihove sigurnosti i bezbednosti - rekao je Matić.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Stefanović obišao Policijsku stanicu Zemun

Večernje novosti utorak, 17. oktobar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.