Izvor: Blic arhiva vesti 18.10.2017

"Najveća drama 21.: Veka" Od zemlje ogrezle u korupciji, grabe ka vrhu sveta. Kako?

Blic 18.10.2017
Kineski predsednik praktično je najavio datum novog svetskog poretka tokom svog izlaganja na otvaranju 19. Kongresa Komunističke partije Kine. Od države koja je godinama važila za uspavanog džina ogrezlog u korupciji, Si Đinping je za samo nekoliko… »

Ovo će biti najskuplji saobraćajni prekršaji, a zbog bahate vožnje možete ići i pravo u zatvor

Blic 18.10.2017
Jedna od novina zakona o bezbednosti u saobraćaju koji treba da bude usvojen u četvrtak biće i veće kazne za pojedine prekršaje, a među najskupljima su obilaženje i preticanje vozila koje se zaustavilo da propuzsti pešake, ali i prevoz deteta… »

Vučić: Po kakvoj je to matematici 450 evra manje od 350? (video)

Blic 18.10.2017
U Vlasotincu je danas otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon presecanja vrpce poručio da uloženi kapital iznosi 6,5 miliona evra, u kojem Srbija učestvuje sa 3,2 miliona evra. Pomagaćemo i… »

Epidemija malih boginja: U Prištini 100 obolelih, morbile u srpskim enklavama, jedna osoba s virusom u Vranju

Blic 18.10.2017
U Prištini male boginje ima oko 100 građana, a zabeležen je i jedan smrtni slučaj zbog morbila, preneo je danas RTS. Kako se navodi, epidemija je zabeležena posle 16 godina, a boginje su se pojavile i u srpskim enklavama na Kosovu. Zavod za javno… »

Direktna Banka kupuje Piraeus banku

Blic 17.10.2017
Direktna Banka AD Kragujevac saopštila je večeras da je zaključila ugovor o kupovini Piraeus Banke AD Beograd. Očekuje se da će Piraeus Banka postati deo Direktne Banke do kraja prvog kvartala 2018. godine, po pribavljanju svih neophodnih saglasnosti… »

Dodik opoziciji: Ružno izgledate kada pištite

Blic 17.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se pojavio večeras u Narodnoj skupštini RS baš u trenutku kada je trajala pauza i kada se nije znalo da li će sednica parlamenta biti nastavljena u naloj ili velikoj sali. Novinarima je ubrzo otkrio zašto se… »

Vučić juče sa Čepurinom, danas sa Skotom

Blic 18.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se za praktično 24 sata sa ambasadorima dve najveće svetske sile, Amerike i Rusije. On je jutros imao sastanak sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom, i to samo dan nakon što se sastao sa ruskim… »

Dinar sutra bez promene, kurs 119,12

Blic 18.10.2017
Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 119,12 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem… »

Jeremić razočaran jer je tužilaštvo odbacilo prijavu njegove supruge

Blic 18.10.2017
Predsednik Inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da odluka tužilaštva da odbaci prijavu njegove supruge Nataše Jeremić podnetu jer je bila optužena da je glavni narko diler u Srbiji, za njega predstavlja duboko… »

Otvoren "Malibunar": Treći vetropark u Srbiji snabdevaće 7.200 domaćinstava

Blic 18.10.2017
Srbija je danas dobila treći vetropark i pokazala da sve više postaje zemlja zelene energije, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić u Alibunaru, gde je otvoren vetropark "Malibunar" i ozvaničen početak izgradnje drugog… »