Izvor: EurActiv arhiva vesti 18.10.2017

Počeo da radi vetropark Malibunar

EurActiv 18.10.2017
Belgijska kompanija Elisio (Elicio) pustila je 18. oktobra u rad vetropark Malibunar kapaciteta 8 megavata i označila početak radova na izgradnji vetroparka Alibunar kapciteta 42 megavata. Tom prilikom ministar energetike Srbije istakao je da zelena… »

Mađarska želi da Srbija prva uđe u EU

EurActiv 18.10.2017
Mađarska želi dalje proširenje Evropske unije (EU) i smatra da bi od svih zemalja prvo trebalo da uđe Srbija, jer bi to doprinelo jačanju regionalne stabilnosti i potencijala Unije, rekao je 18. oktobra mađarski premijer Viktor Orban u Budimpešti… »

Antić sa delegacijom Merilenda o smanjenju negativnih efekata korišćenja uglja

EurActiv 18.10.2017
Srbija i američka savezna država Merilend zajedno će raditi na smanjenju štetnih posledica proizvodnje struje iz uglja. Delegacija srpske vlade i energetskih kompanija će uskoro otići u Merilend, a zatim će američki stručnjaci s konkretnim… »

Oporavak trgovinske razmene EU i Rusije uprkos sankcijama

EurActiv 18.10.2017
Trgovinska razmena između Evropske unije i Rusije počela je da se oporavlja i očekuje se da do kraja godine bude povećana za 20% u odnosu na 2016. Većina članica, posebno Nemačka i Holandija povećale su izvoz u Rusiju u prvih šest meseci bez… »

Jača poverenje javnosti u EU

EurActiv 18.10.2017
Većina građana Evropske unije veruje da je članstvo dobro i korisno za njihovu zemlju, pokazuje istraživanje Evropskog parlamenta objavljeno 18. oktobra. Najbolje mišljenje o Evropskom parlamentu ima Irska, a za naredne izbore za evropske poslanike… »