Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 18.10.2017

Mediji u Srbiji: Bitno ko priča, a ne šta se priča

Glas Amerike 18.10.2017
Televizija Pink je u potpunosti posvećena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i ako bi građani gledali samo Pink, ne bi znali šta radi Vlada, izjavio je u sredu istraživač Birodija Zoran Gavrilović. Sa druge strane, ministarka Zorana Mihajlović… »

CG: Poslaniku sedam mjeseci za napad na policajca

Glas Amerike 18.10.2017
Poslanik i jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, osuđen je danas na sedam mjeseci zatvora jer je tokom demonstracije te koalicije ispred Skupštine Crne Gore u oktobru 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana… »

Amerikanac Džordž Sonders dobitnik Bukerove nagrade

Glas Amerike 18.10.2017
Drugu godinu zaredom, američki autor je dobitnik britanske prestižne Man Buker nagrade za književnost. Ovogodišnji pobednik je Džordž Sonders za roman "Linkoln in the Bardo". To je maštovita priča zasnovana na poseti predsednika Abrahama Linkolna… »

Bela kuća besna zbog blokade Trampove uredbe

Glas Amerike 18.10.2017
Bela kuća je gnevno je reagovala na odluku federalnog sudije da blokira najnoviju uredbu predsednika Trampa kojom se zabranjuje ulazak u Ameriku putnicima iz nekoliko zemalja, a koja je u sredu trebalo da stupi na snagu. Bela kuća je saopštila da je… »

Borci Islamske države proterani iz Rake

Glas Amerike 18.10.2017
Koalicija, koju podvode SAD i koja se bori protiv Islamske države u Siriji i Iraku, saopštila je da je grad Raka 95 odsto pod kontrolom, dan nakon što su Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržavaju SAD, tamo proglasile pobedu nakon više meseci… »

Tramp u svađi sa porodicom poginulog vojnika

Glas Amerike 18.10.2017
Američki predsednik Donald Tramp uvučen je u još jednu kontroverzu, a ovog puta je reč o adekvatnom načinu na koji predsednici izražavaju saosaćenje posle smrti američkih vojnika. Majka jednog od vojnika, koji su nedavno poginuli u Nigeru… »

Evropski lideri žele da ljudima vrate veru u budućnost

Glas Amerike 18.10.2017
U četvrtak se u Briselu okupljaju evropski lideri na samitu, koji pred sobom ima teme od važnosti za budućnost Unije, kao i one koje se tiču globalnih odnosa. Od migracija i Bregzita, do Sjeverne Koreje i Irana. U pismu kojim lidere Unije poziva na… »

Tramp neodređeno o podršci novom planu za zdravstveno osiguranje

Glas Amerike 18.10.2017
Iako je najpre podržao predlog demokrata i republikanaca o dvogodišnjem planu za američki sistem zdravstvenog osiguranja, pozicija američkog predsednika Donalda Trampa o tom pitanju ponovo je nejasna. Republikanski senator Lamar Aleksander i… »

Pregovori o sporazumu NAFTA - i dalje značajne prepreke

Glas Amerike 18.10.2017
Ministri trgovine SAD, Kanade i Meksika okončali su ove nedelje četvrtu rundu razgovora, u cilju modernizacije Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini, poznatijeg po skraćenici NAFTA. Međutim, zbog predloga Trampove administracije da izmeni… »

Kineski predsednik otvorio partijski nacionalni kongres

Glas Amerike 18.10.2017
Kineski predsednik Ši Đinping rekao je u pozdravnom govoru,otvarajući nacionalni kongres Komunističke partije Kine, koji se održava dva puta u deceniji, da se njegova zemlja susreće i sa šansama, i sa izazovima. Predsednik Ši rekao je pred više… »