Izvor: InfoKG arhiva vesti 18.10.2017

Direktna banka iz Kragujevca kupila Pireus banku

InfoKG 18.10.2017
Direktna banka iz Kragujevca zaključila je ugovor o kupovini Pireus banke Beograd. Prema navodima medija, vrednost transakcije za lizing i bankarski biznis Piraeus-a iznosiće između 58 i 61 milion evra. Imaće oko 60 ekspozitura i više od 800… »

Sajam stipendija na Pravnom fakultetu

InfoKG 18.10.2017
Sajam stipendija pod solganom “Izaberi stipendiju po svojoj meri”, deveti po redu, biće održan sutra od 11 do 15 časova u holu Pravnog fakulteta. Na sajmu će se predstaviti više od 10 izlagača među kojima su domaće i strane institucije, koje… »

Stiže električni autobus na ulice Kragujevca

InfoKG 18.10.2017
Na ulicama Kragujevca za nekoliko meseci bi trebalo da se nađe električni autobus, a u planu je i izgradnja dve stanice za punjenje. Ovo je najavio gradonačelnik Radomir Nikolić na seminaru o energetskoj tranziciji u saobraćaju i transportu koji su u… »

Rotaraktovci renovirali dvorište OŠ “Svetozar Marković” (FOTO)

InfoKG 18.10.2017
U okviru akcije "Izgradimo deci" članovi Rotarakt kluba Kragujevac renovirali su dvorište Osnovne škole "Svetozar Marković". Sređeni su ograda, tereni i staze za trčanje. Školi je donirana i mašina za održavanje travnatog terena koja obeležava i… »

“Igre brojeva” na Velikom školskom času

InfoKG 18.10.2017
Na centralnom događaju Oktobarskih svečanosti, Velikom školskom času, koji će biti održan u subotu, 21. oktobra, kraj Spomenika strelјanim đacima i profesorima u Šumaricama biće izveden dramski prikaz “Igre brojeva“ Mirka Demića u režiji… »

Posao u italijanskoj kompaniji

InfoKG 18.10.2017
Italijanskoj kompaniji hitno potrebna devojka sa odličnim poznavanjem engleskog jezika, po mogućstvu i osnovnog nivoa italijanskog jezika, za poslove prevođenja. Rad je u okviru renomirane italijanske kompanije na relaciji Srbija – Italija. Smeštaj… »

Beader u dresu “Radničkog”

InfoKG 18.10.2017
Kragujevački košarkaški klub “Radnički” obezbedio je još jedno pojačanje za takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije, a reč je o Petru Beaderu, koji će igrati na poziciji krilnog centra. Beader, rođen 1985. godine, visok je 205 centimetara i… »

Iznenadio ih: Nikolić razgovarao sa taksistima sa protesta nakon skoro tri godine

InfoKG 18.10.2017
Samostalni taksi prevoznici protestovali su danas ispred zgrade lokalne smaouprave zbog nepoštovanja gradske odluke o taksi prevozu. Prema njihovim rečima, bili su iznenađeni što ih je prvi čovek Kragujevca, Radomir Nikolić, konačno primio na… »

Besplatna vodička tura posvećena “Kragujevačkom oktobru”

InfoKG 18.10.2017
Besplatna vodička tura posvećena Spomen parku "Kragujevački oktobar" biće održana sutra, a predviđeni su poseta Muzeju “21. oktobar” i obilazak autobusom pored grobnica i umetnički oblikovanih spomenika u Šumaricama. Polazak autobusa zakazan… »

Promocija nove knjige Boriše Radovanovića "Istorija Kragujevca"

InfoKG 18.10.2017
U ogranku Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” u Staroj koloniji, večeras od 18 sati održaće se promocija nove knjige Boriše Radovanovića pod nazivom “Istorija Kragujevca.” Knjiga je zasnovana na dugogodišnjim istraživanjima autora… »