Izvor: Insajder arhiva vesti 18.10.2017

Jeremić o odluci tužilaštva da odbaci prijavu njegove supruge: Ovo je očigledna nepravda

Insajder 18.10.2017
Predsednik Inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da odluka tužilaštva da odbaci prijavu njegove supruge Nataše Jeremić podnetu jer je bila optužena da je glavni narko diler u Srbiji, za njega predstavlja duboko… »

Vesti Insajdera dostupne i na mobilnoj aplikaciji

Insajder 18.10.2017
Nakon godinu i po dana od pokretanja portala Insajder.net, sve vesti koje naša redakcija objavljuje sada su vam na dlanu i dostupni i preko aplikacije za mobilni telefon. Korisnici telefona koji rade na Android platformi od danas mogu preuzeti aplikaciju… »

Srđa Popović izabran za rektora škotskog univerziteta

Insajder 18.10.2017
Aktivista i jedan od osnivača Otpora Srđa Popović izabran je za rektora škotskog univerziteta Sent Endruz, preneo je BBC. Studenti univerziteta u gradu Sent Endruz izabrali su Popovića za rektora, koji je na škotskim univerzitetima predsednik… »

Brnabić: Leks Agrokor se neće primenjivati na Srbiju

Insajder 18.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se "Leks Akrokor", zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u Agrokor, neće primenjivati Srbiji gde posluje nekoliko firmi tog koncerna. Ona je novinarima rekla da je na… »

Ministarstvo odbrane: Istaknute ratne strešine treba da prenesu svoje znanja akademcima

Insajder 18.10.2017
Ministarstvo odbrane smatra da bi sve istaknute starešine, učesnici ratova, svoje znanje i iskustvo trebalo da prenesu akademcima. Tako je Ministarstvo odbrane odgovorilo Insajderu na pitanje ko je i zašto odlučio da haški osuđenik Vladimir… »

Lazarević na Vojnoj akademiji - nedopustiva rehabilitacija ratnih zločinaca

Insajder 18.10.2017
Haški osuđenici po povratku iz Haga postaju deo javnog života Srbije, i to bez ikakvih reči kajanja i pijeteta za žrtve. Tako Veselin Šljivančanin drži tribine po Srbiji i to u organizaciji vladajuće Srpske napredne stranke; Nikola Šainović je… »

Porodica Jakšić pozvana na informativni razgovor u policiju

Insajder 18.10.2017
Porodicu Jakšić iz Novog Sada pozvala je policija na informativni razgovor sutra u 11 časova, i to bez obrazloženja o čemu će razgovarati, rekla je za Insajder Mirjana Jakšić. U policiji nismo uspeli da dobijemo odgovor zbog čega je porodica… »

Đorđević: Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti neprimenjiv

Insajder 18.10.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je po mišljenju tog ministarstva Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti, neprimenjiv. "Znam šta je ono što Ministarstvo može a šta ne može da sprovede… »

Vučić o BIA: Ne treba mi zaštita od novinara

Insajder 18.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna zašto nisu svi novinari pušteni na prijem povodom Dana BIA, ali i objasnio da on nije otišao na prijem iz protesta, jer smatra da niko nije morao da ga štiti od novinarskih pitanja. "Nemam… »

Utvrđen politički uticaj na tužioca: Lokalni političari slali “poruke” preko prijatelja

Insajder 18.10.2017
Poverenik za samostalnost tužilaca Goran Ilić utvrdio je prvi slučaj političkog pritiska na jednog javnog tužioca u Srbiji od kad je Državno veće tužilaca uspostavilo ovu funkciju. U izjavi za Insajder, Ilić navodi i da je u toku još jedna… »