Izvor: RTV arhiva vesti 18.10.2017

Kongres koji odlučuje budućnost Kine

RTV 18.10.2017
PEKING - Danas u Pekingu počinje 19. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine, najvažniji ovogodišnji politički događaj u toj zemlji,od koga se očekuje da da smernice za dalji razvoj i napredak Kine. Za Kongres, za mnoge odlučujući za… »

Novine u zakonu o saobraćaju - blaže kazne za manje prekršaje

RTV 18.10.2017
BEOGRAD - Blaže kazne za manje prekršaje, produženo važenje probne vozačke dozvole, povišena granica dozvoljenog nivoa alkohola u krvi samo, su neke od izmena Zakona o saobraćaju koji će se sutra naći u skupštini Srbije, piše današnji Blic… »

Vučić:Cilj nekih ambasada da rasture Srpsku listu i smanje uticaj Srbije

RTV 18.10.2017
VLASOTINCE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da pojedine zapadne ambasade vrše veliki pritisak i uticaj sa ciljem da "rasture" Srpsku listu, smanje njen uticaj u Prištini i uticaj Srbije na Kosovu i Metohiji. Vučić je rekao da… »

Male boginje i u srpskim enklavama na KiM

RTV 18.10.2017
BEOGRAD - U srpskim enklavama na Kosovu prijavljena je epidemija malih boginja, a na teritoriji cele Srbije preduzete su mere pojačanog nadzora, kaže epidemiolog Instituta "Batut" Goranka Lončarević. Ona objašnjava da je iz Zavoda za javno zdravlje u… »

Direktna Banka kupuje Pireus banku

RTV 18.10.2017
KRAGUJEVAC - Direktna banka AD Kragujevac saopštila je da je zaključila ugovor o kupovini Pireus banke AD Beograd. Očekuje se da će Pireus banka postati deo Direktne banke do kraja prvog kvartala 2018. godine, po pribavljanju svih neophodnih… »

Parlament Srpske usvojio Rezoluciju o vojnoj neutralnosti

RTV 18.10.2017
BANJALUKA - Parlament Republike Srpske usvojio je noćas Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti. Glasovima 44 poslanika, koji su ponovo sednicu održali u maloj sali skupštinskog zdanja zbog toga što je opozicija… »

Vučić i Skot razgovarali o KiM, investicijama

RTV 18.10.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksanda Vučić i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot naglasili su danas potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kao i implementacije prethodno dogovorenih sporazuma, uključujući sporazum o pravosuđu i sporazum o… »

Dinar raste treći dan zaredom

RTV 18.10.2017
NOVI SAD - Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto treći dan uzastopno i zvanični srednji kurs iznosi 119,1626 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači… »

Otvoren novi vetropark kod Vladimirovca

RTV 18.10.2017
ALIBUNAR - Vetropark "Malibunar", sa četiri turbine ukupne snage osam megavata, otvoren je danas kod Vladimirovca, a ministar energetike Aleksandar Antić istakao je da time Srbija svakim danom postaje sve više zemlja "zelene energije" i da se… »

Ratni komandanti predavači na Vojnoj akademiji, Lazarević među prvima

RTV 18.10.2017
BEOGRAD - Istaknuti generali i visoki oficiri nekadašnje Vojske Jugoslavije, koji su komandovali u građanskom ratu i tokom sukoba na KiM 1998. i 1999, biće predavači na Vojnoj akademiji, pišu danas "Novosti". Među prvima koji će stati pred kadete… »