Regioni arhiva vesti 18.10.2017

Vranjanci osvojili Gran pri na gostujućem terenu

OK radio 18.10.2017
Komad pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja "Tri sestre", Antona Pavloviča Čehova, u režiji Trajčeta Gjorgieva, osvojio je Gran pri za najbolju predstavu na 34. međunarodnom pozorišnom festivalu u Lipecku u Rusiji. Radi se o festivalu drama po… »

Radi se horizontalna signalizacija – obeležavanje staza za bicikliste

Pirotske vesti 18.10.2017
U toku je obeležavanje horizonatalne saobraćajne signalizacije u gradu. Obeležavaju se parkinzi, trake na kolovozu, kao i biciklističke staze. Reč je o projektu koga realizuju Sportski centar Pirot uz pomoć Tigar tajersa. Registracija na rate bez… »

Deveti Sajam stipendija

Ritam grada Kg 18.10.2017
Deveti Sajam stipendija pod sloganom „Izaberi stipendiju po svojoj meri“, u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu, biće održan sutra, od 11 do 15 časova, u holu Pravnog fakulteta. Sajam je prava… »

Svetski prvak u kareteu živi u Vranju

Jugmedia 18.10.2017
Za Marjana Jankovića, svetskog prvaka u karateu , koji se na prvenstvu u Egeru, u Mađarskoj, okitio medaljom najboljeg u kategoriji od 18 do 21 godine, svečani prijem upriličili su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik za sport… »

Odbornici odlučili: Javna preduzeća dobila nove direktore i v.d. direktore

Niške vesti 18.10.2017
Posle višečasovne rasprave i mnogobrojnih replika među odbornicima, gradski parlament usvojio je predlog Gradskog veća o izboru direktora javnih preduzeća. Sedam preduzeća je dobilo nove direktore, dok su tri preduzeća dobila vršioce dužnosti… »

Policija traga za bombašem iz Gadžinog Hana

Jugmedia 18.10.2017
Niška policija intenzivno traga za licem koje je bacilo eksplozivnu napravu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu, potvrdili su danas u Policijskoj upravi u Nišu. Prema rečima nadležnih u policiji, u eksploziji koja se dogodila oko 1.20 časova u… »

Novi život u rukama donora

Večernje novosti 18.10.2017
U Kliničkom centru Vojvodine prethodne dve nedelje uspešno urađeno osam transplantacija bubrega. Hirurški tim KCV od početka ove godine obavio čak 28 uspešnih presađivanja. LICA ozarena zadovoljstvom četvorice mladića u bolesničkoj sobi Klinike… »

Osnovni sud ostaje bez predsednika

Radio sto plus 18.10.2017
Predsednik Osnovnog suda u Novom Pazaru Đorđe Gojgić izabran je na jučerašnjoj sednici Visokog saveta sudstva (VSS) za sudiju Apelacionog suda u Nišu, saznaje radio Sto plus. Gojgić (40) je rođen u Novoj Varoši, pravosudni ispit položio je 2006… »

Radna mesta za osam trudnica

InfoLIGA 18.10.2017
U vreme kada se prava zaposlenih trudnica ne poštuju koliko bi trebalo, firma „Namenska MB“ iz Lučana zaposlila je, od početka godine, osam trudnica. Danas je ugovor potpisalo njih šest. Posle trudničkog i porodiljskog odsustva šest radnica… »

Kragujevac domaćin seminara o ekološkom pristupu javnom prevozu

Ritam grada Kg 18.10.2017
Gotovo dve godine nakon potpisivanja Pariskog sporazuma o klimatskim promenama, predstavnici lokalnih samouprava iz Francuske i Srbije i privrednici bili su u prilici da razgovaraju o konkretnim rešenjima kao odgovorima na potrebe stanovnika za gradskim… »