Arhiva » Vesti » B92 20.10.2017

Novosti: Od Rusa tražimo raketne sisteme "buk" i "pancir"

Nabavka za VS sistema protivvzdušne odbrane "Buk m2" ili "pancir", biće jedna od glavnih tema sastanka ruskih zvaničnika sa našim državnim vrhom, pišu "Novosti"

B92 petak, 20. oktobar 2017.  |  Tanjug
B92: Novosti: Od Rusa tražimo raketne sisteme "buk" i "pancir"

Osim formalne primopredaje nedavno isporučenih aviona "mig 29", očekuje se i da u Beogradu bude načelno dogovoreno i koji će PVO sistemi u budućnosti braniti naše nebo, navodi list.

Tokom razgovora ruskog vicepremijera Dimitrija Rogozina i ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua sa srpskim zvaničnicima, pored nastavka vojno-tehničke saradnje, kako se očekuje, naći će se i ekonomske teme, kao i mogućnosti za jače partnersto odbrambene industrije Srbije i Rusije, pišu Novosti.

Prema saznanjima tog lista, PVO raketni sistemi ruske proizvodnje prva su želja srpske strane.

Srbije je u Moskvu i zvanično uputila pismo čija je glavna stavka bila zainteresovanost za nabavku sistema S-300. Ova vrsta raketne zaštite, međutim, ne isključuje mogućnost kupovine nekog sistema srednjeg i kraćeg dometa, naveo je list.

Kako se prenosi, sastanak Rogozina i Šojgua sa državniom vrhom Srbije označiće i početak treće faze procesa isporuke "migova 29", a očekuje se da tih 10 aviona u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva dobije najmodernije radare, sisteme za upravljanje vatrom i rakete dugog dometa.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

MiG 29 Rusija

©2018 Netmark d.o.o.