Društvo arhiva vesti 22.10.2017

Japan: Verovatna izborna pobeda Abeove vladajuće koalicije

Glas Amerike 22.10.2017
Ankete na izlazu sa birališta ukazuju da je vladajuća koalicija japanskog premijera Šinzo Abea na putu da osvoji pobedu na današnjim opštim izborima. Anketa TV mreže TBS ukazuje da je Abeova koalicija predvodjena Liberalno demokratskom strankom… »

U ponedeljak kiša, na planinama sneg

Politika 22.10.2017
U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti kišovito uz osetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, saopštio je RHMZ. U ponedeljak ujutru i pre podne na severozapadu, a posle podne na jugoistoku očekuje se oko 20 mm kiše za 12… »

Mirović, Mihajlovićeva i Fabrici prvi prešli preko Žeželjevog mosta u Novom Sadu

Beta 22.10.2017
Preko novog "Žeželjevog mosta" koji se gradi u Novom Sadu, danas su, iz Novog Sada u Petrovaradin, prvi peške prešli predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture… »

Gorska služba spasavanja: Spasen planinar na Fruškoj Gori

Večernje novosti 22.10.2017
Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je danas da je na Fruškoj Gori pronašla povređenog planinara i transportovala ga do bolnice u Novom Sadu. Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je danas da je na Fruškoj Gori pronašla povređenog… »

Stanje na putevima: Večeras pojačan saobraćaj

Mondo 22.10.2017
Vozače ove večeri, shodno kraju vikenda, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, posebno na prilaznim putevima većim gradovima, saopštio je AMS S. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Zbog radova na auto-putu kod Bubanj Potoka u smeru ka Nišu… »

Četvrt vijeka zločina u Sjeverinu

Sandžak press 22.10.2017
Prije 25 godina 17 građana Srbije bošnjačke nacionalnosti ubijeno je kod mjesta Sjeverin u općini Priboj. Danas se navršava 25 godina od otmice i ubistva 17 građana Srbije bošnjačke nacionalnosti kod mjesta Sjeverin, u općini Priboj. Pripadnici… »

Vulin: Slobodno srpsko nebo bira ko će leteti po njemu

Večernje novosti 21.10.2017
Ministar Aleksandar Vulin uručio je Vojne spomen medalje za izuzetan doprinos sistemu odbrane pripadnicima letačkog sastava akro-grupe "Striži" Oružanih snaga Ruske Federacije. Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu načelnika Generalštaba… »

Kraj radova na Slaviji i Bulevaru oslobođenja 16. novembra

RTS 22.10.2017
Krajnji rok za završetak radova u Bulevaru oslobođenja i na Slaviji je 16. novembar i taj rok će biti ispoštovan, izjavio je za "Tanjug" rukovodilac Sektora za niskogradnju u Sekretarijatu za investicije grada Beograda Dragan Milošević. Do 16… »

Beli: Srećan rođos SNS, čestitke i ponosnim roditeljima

Vesti online 22.10.2017
Lider mladenovačkog pokreta “Sarmu probo nisi” Ljubiša Preletačević Beli čestitao je na Tviteru rođendan Srpskoj naprednoj stranci. "Srećan rođos SNS, da ste živi i zdravi. Sve čestitke i ponosnim, požrtvovanim roditeljima. Vi ste propali… »

Na današnji dan, 22. oktobar

B92 21.10.2017
1721 - Nakon uspešno okončanog rata sa Švedskom, Rusija je postala nova sila na Baltiku, a Petar Veliki proglašen je carem cele Rusije. 1773 - Kralj Tonga poklonio je engleskom istraživaču Džejmsu Kuku (James Cook) gorostasnu kornjaču koja je u… »