Izvor: Pravda arhiva vesti 22.10.2017

Više posmatrača nego glasača: Ubedljiva pobeda "Srpske liste" na praznim biralištima Kosova i Metohije

Pravda 22.10.2017
Završeno glasanje na lokalnim izborima na KiM. Na birališta, prema dosadašnjim podacima, izašlo 43,65 odsto glasača. Lider Srpske liste i kandidat za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić je, prema informacijama iz Izbornog štaba… »

Dodik odgovorio Erdoganu: Ovo nije sultanat, niti će ikada biti!

Pravda 22.10.2017
Izjava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da "nikada neće ostaviti BiH, koju mu je u 'amanet' ostavio Alija Izetbegović" je neprihvatljiva, opasna po mir i stabilnost u BiH i otkriva sve neootomanske ambicije Turske na Balkanu, naglasio je… »

Konačno: 18 godina posle bombardovanja srj je trebalo da Žeželjev most bude otvoren za pešake (video)

Pravda 22.10.2017
Preko novog Žeželjevog mosta koji se gradi u Novom Sadu, danas su, iz Novog Sada u Petrovaradin, prvi peške prešli predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture… »

Uzbuna u Beogradu na vodi: Pronađena bomba na gradilištu

Pravda 22.10.2017
Na gradilištu projekta Beograd na vodi radnici su jutros pronašli eksplozivnu napravu! Bomba je otkrivena u zemlji na dubini od 1 metra, a pretpostavlja se da je zaostala iz Drugog svetskog rata. Kontradiverziona ekipa je na licu mesta kako bi naprava… »

CIA otkriva: Evo šta će da urade ako Kim ''iznenada umre''

Pravda 22.10.2017
Direktor CIA Majkl Pompeo objasnio je kako bi se Agencija ponašala u slučaju da lider Severne Koreje Kim Džong Un „iznenada umre“. „Što se tiče Kim Džong Una, uzimajući u obzir istoriju CIA, ukoliko on nestane, ja jednostavno neću govoriti o… »

Rusija zagrmela na ameriku: Više ste ljudi pobili u Raki nego što ste oslobodili (video)

Pravda 22.10.2017
Tokom oslobođenja Rake koje je vodila Koalicija predvođena Amerikom poginulo je na hiljade civila i grad je razrušen, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov. Bela kuća je, kako smo prethodno pisali, objavila zvanični proglas… »

Zatvoren prelaz Jarinje: Pronađene bombe u autobusu

Pravda 22.10.2017
Administrativni prelaz Jarinje na severu Kosmeta zatvoren je zbog sumnje da se u jednom od autobusa kojim su se prevozili raseleljeni Srbi iz centralne Srbije nalazi eksplozivna naprava. Zamenik komandira Kosovske policije za sever Kosova potvrdio je da… »

"Ako bude pameti": Jeremić osnovao Narodnu stranku, evo šta poručuje (video)

Pravda 22.10.2017
Na osnivačkoj skupštini Narodne stranke Vuk Jeremić poručio je danas da je glavni zadatak stranke koju će predvoditi da se na smetlište istorije pošalje nenarodni režim koji danas vlada Srbijom, a prva prilika za to su izbori u Beogradu, koja… »

Gruevski optužuje vlast: Država prisluškuje članove VMRO-DPMNE

Pravda 22.10.2017
Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski tvrdi da makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova u poslednje vreme prisluškuje članove njegove stranke. U specijalnom izdanju magazina "Sedmica" na TV Alfa, Gruevski je rekao da je u službi Ministarstva… »

On je pravi gospodar Bliskog istoka: Zapad nema leka protiv tajanstvenog iranskog generala! (video)

Pravda 22.10.2017
Iranski general Kasem Sulejmani, vođa elitnog odreda „Kuds“ („Jerusalim“), Čuvara islamske revolucije, za neke „Mračni vitez“ a za druge „čuvar Bliskog istoka“, danas se smatra najmoćnijim čovekom tog regiona. Već smo navikli da se… »