Izvor: SEEbiz arhiva vesti 22.10.2017

Japan: Abe osvojio dvotrećinsku većinu

SEEbiz 22.10.2017
TOKIO - Konzervativni japanski premijer Shinzo Abe osvojio je u nedjelju dvotrećinsku većinu na prijevremenim parlamentarnim izborima i odmah se obvezao da će odlučno djelovati prema prijetnjama Sjeverne Koreje koje su dominirale izbornom kampanjom… »

Babiš traži saveznike i izvan Višegradske skupine, uključivo Hrvatsku

SEEbiz 22.10.2017
PRAG - Češki milijarder Andrej Babiš čija je stranka ANO odnijela pobjedu na parlamentarnim izborima rekao je u subotu da Višegradska skupina treba tražiti i druge saveznike, među njima navodeći i Hrvatsku, kako bi zajedno iznijeli prijedloge EU-u… »

Poništeno imenovanje Mugabea za ambasadora dobre volje WHO-a

SEEbiz 22.10.2017
ŽENEVA – Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe ipak neće biti ambasador dobre volje Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavilo je to tijelo u nedjelju nakon niza kritika iz cijelog svijeta. WHO se u subotu pozvao na napore uložene u Zimbabveu… »

Sve primetniji nedostatak vozača autobusa u Srbiji

SEEbiz 22.10.2017
BEOGRAD - Gradska saobraćajna preduzeća u stalnoj potrazi za radnicima zbog odlaska velikog broja zaposlenih. Za proteklih osam meseci samo Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd napustilo oko 150 šofera. GSP Beograd i konzorcijum privatnih… »

Todorić poručuje da će se vratiti čim prikupi dokaze

SEEbiz 22.10.2017
ZAGREB - Bivši predsjednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić u nedjelju je na svom blogu poručio kako će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i… »

Kolaps u Beogradu do 16. novembra

SEEbiz 22.10.2017
BEOGRAD - Krajnji rok za završetak radova u Bulevaru oslobođenja i na Slaviji je 16. novembar. Taj rok će biti ispoštovan, izjavio je za Tanjug rukovodilac Sektora za niskogradnju u Sekretarijatu za investicije grada Beograda Dragan Milošević… »

Svjetska tržišta: Poslovni rezultati i rast ekonomije podižu indekse

SEEbiz 22.10.2017
LONDON – Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica porasle, pri čemu su na Wall Streetu indeksi dosegnuli nove rekorde razine, što se zahvaljuje povoljnoj situaciji u globalnom gospodarstvu, dobrim poslovnim rezultatima kompanija i nadi… »

Američki deficit čak 665,7 milijardi dolara

SEEbiz 22.10.2017
WASHINGTON - Deficit američkog proračuna ove fiskalne godine, koja je završena 1. listopada, dostigla je 665,7 milijardi dolara, objavio je Bloomberg, pozivajući se na Ministarstvo financija. Kako je objavio američki ministar financija Steven… »

TAIEX: Mediji u Srbiji pod stalnim pritiskom vlasti

SEEbiz 22.10.2017
BEOGRAD - Ekspertska misija za zaštitu novinara u Krivičnom zakonu (TAIEX), koja deluje pri Evropskoj komisiji, ocenila je u izveštaju za Srbiju da su mediji pod stalnim pritiskom vlasti. "Zbog kontrole koju vlada ima nad televizijama i radijskim… »

Je li Kina odgovor na probleme Tesle?

SEEbiz 22.10.2017
ZAGREB - Kapital i visoke tehnologije ne poznaju granice i ideologije. Pogotovo ne kada je riječ o Kini, koja se nameće kao svjetski lider na području istraživanja i razvoja. Budući da Kina prednjači u investicijama u istraživanje umjetne… »