Izvor: Sputnik arhiva vesti 22.10.2017

Dodik poručuje Erdoganu: Ovo nije sultanat, niti će ikada biti!

Sputnik 22.10.2017
Izjava turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da nikada neće ostaviti BiH, koju mu je „u amanet“ ostavio Alija Izetbegović, neprihvatljiva je, opasna po mir i stabilnost u BiH i otkriva sve neootomanske ambicije Turske na Balkanu, izjavio je… »

Todorić: Suprotstaviću se zločinačkom poduhvatu

Sputnik 22.10.2017
Bivši predsednik uprave koncerna „Agrokor“ Ivica Todorić danas je na svom blogu poručio da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se suprotstavio „zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih… »

Žeželjev most od danas otvoren za pešake

Sputnik 22.10.2017
Posle 18 godina spojeni su lukovi na novom Žeželjevom mostu preko Dunava u Novom Sadu. Time je realizovan dogovor koji je Ministarstvo građevinarstva napravilo sa kompanijom „Azvi“ sredinom avgusta, kada su i postavljeni precizni rokovi za… »

Jeremić: Izbori u Beogradu biće prva velika pobeda opozicije

Sputnik 22.10.2017
Osnivanjem Narodne stranke pokrenut je talas koji neće biti moguće zaustaviti, poručeno sa osnivačke skupštine partije na čijem je čelu Vuk Jeremić. Kandidat za predsednika Narodne stranke Vuk Jeremić poručio je da će izbori u Beogradu, ako… »

Ko je najveći svetski ubica

Sputnik 22.10.2017
Zagađenje uzrokuje više smrtnih slučajeva nego sida, malarija i tuberkuloza zajedno, navodi se u novom istraživanju više od 40 istraživača povezanih sa vladama i univerzitetima širom sveta. Tokom 2015. godine devet miliona smrtnih slučajeva… »

Hrvatske ruke prekrivene krvlju stotina hiljada nevinih Srba, Roma i Jevreja

Sputnik 22.10.2017
Koncentracioni logor Jasenovac bio je „pakao na Zemlji koji su stvorili Hrvati“ izjavio je glavni istoričar izraelskog Instituta za obrazovanje, dokumentovanje i istraživanje Holokausta „Šem olam“ Gideon Grajf. On je upozorio na nastojanja da… »

Tramp Mlađi objavio fotografiju oca kao superheroja

Sputnik 22.10.2017
Sin predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp Mlađi objavio je na svom nalogu na Instagramu lažnu naslovnicu časopisa „Tajm“ sa svojim ocem kao Supermenom. Na naslovnici je američki lider predstavljen u kostimu strip-junaka sa… »

Trubači, vatromet i šampanjac: Srpska slavi, pobeda u srpskim sredinama na Kosovu

Sputnik 22.10.2017
Srpska lista proglasila je večeras pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je im je pobedu. Vučić se javio telefonom u Izborni štab Srpske liste u… »

Rusija na Sajmu knjiga predstavlja više od 500 naslova

Sputnik 22.10.2017
Rusija je na Beogradskom sajmu knjiga predstavila više od 500 knjiga, izjavio je zamenik rukovodioca „Generalne direkcije međunarodnih knjižnih izložbi i sajmova“ Vladek Darman. Kako je rekao, reč je o knjigama koje su izdate u preko 80 vodećih… »

Više nećete morati da brinete o roditeljima, činiće to vaš telefon

Sputnik 22.10.2017
Sve je više kompanija koje se bave „internetom stvari“ (IoT), revolucionarnim sistemom koji omogućava da se automatizuju brojne delatnosti, a učešće ljudskog faktora minimalizuje. Ono što su ljudi obožavali da gledaju u futurističkim… »