Arhiva » Vesti » Blic 23.10.2017

Jelenina svekrva i dalje ćuti: Zorica i Zoranov sin odbili da svedoče, danas saslušanje još dva nova svedoka

U okviru istrage protiv Zorana Marjanovića osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nastavljena saslušanja svedoka koje tužilaštvo smatra relevantnim za ovaj slučaj.

Blic ponedeljak, 23. oktobar 2017.  |  B.Bogosav, Tanjug

Za danas je bilo očekivano ispitivanje Zoranovog sina iz prvog braka Uroša Marjanovića, kao i Zoranove majke, Zorice.

Oni su oko 9 sati stigli u zgradu Višeg tužilaštva u pratnji advokata i Vladimira Marjanovića, Zoranovog oca. Vladimir ih je dovezao i ostavio na parkingu odakle su u pratnji advokata otišli u zgradu Višeg tužilaštva.

Međutim, Zorica i Uroš, odlučili su da ne svedoče, i iskoristili svoje pravo jer su bliski srodnici okrivljenog, kao što su to učinili prošlog ponedeljka Marjanovićevi otac i brat.

Zorica je inače, jedan od najmisteriozniih članova ove porodice. Ona je nekoliko puta odbijala da ide na poligraf pod izgovorom da će joj to oduzeti "isceliteljske moći". Navodno, iz istog razloga nikada nije otišla na Jelenin grob, niti je posetila sina od kada se nalazi u pritvoru.

Saslušanje još dva svedoka

Oko 12 sati danas očekuje se saslušanje još dva svedoka: kume porodice Marjanović - Vere Vukomanović, kao i saslušanje policajca Borisa Pucića. Pucić je inače prvi, od nadležnih organa, koga je Zoran obavestio da mu je nestala supruga. On je inače pripadnik Policijske stanice Borča i sa Zoranom Marjanovićem se družio i pre tragičnog događaja.

Kuma porodice Marjanović, Vera Vukomanović u 11.45 sati došla je u Više tužilaštvo kako bi dala iskaz.

Iskaz je u svojstvu svedoka prošlog ponedeljka dala samo Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović.

I za 30. oktobar planirano je ispitivanje još dva svedoka, koje je za sada pozvalo tužilaštvo, a da li će ih biti još pokazaće tok istrage.

Marjanović se nalazi u pritvoru od hapšenja 15. septembra godinu i po dana od ubistva, koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 16. septembra negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.