Izvor: Insajder arhiva vesti 24.10.2017

Srpske sudije i tužioci položili zakletvu pred Hašimom Tačijem

Insajder 24.10.2017
Srpske sudije položile su zakletvu pred kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Četrdeset dvoje sudija i tužilaca tako su integrisani u pravosudni sistem Kosova. Odlaganju zakletve prisustvovali su međunarodni predstavnici na Kosovu, uključujući… »

Tužilaštvo kažnjeno sa milion dinara zbog prikrivanja informacija

Insajder 24.10.2017
Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila je Više javno tužilaštvo (VJT) sa ukupno milion dinara, prvenstveno zbog slučaja Savamala, a koje bi trebalo da uplati u republički bužet. Kako je objavio… »

Kabinet predsednika: Hojt Ji izrazio zabrinutost zbog Rusije, Vučićev odgovor biće saopšten narednih dana

Insajder 24.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Jiom koji je izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka Evropskoj uniji, a drugom ka savezu sa Rusijom… »

U Skupštini Srbije posle više od osam sati utvrđen dnevni red

Insajder 24.10.2017
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas, posle više od osam sati od početka utvrđivanja dnevni red sednice i započeli objedinjenu raspravu o 12 tačaka dnevnog reda o obrazovanju, ekonomskim sporazumima i radioaktivnom otpadu. I ova sednica… »

Moskva o izjavi Jia: Neka se Amerika ne meša u saradnju sa Srbijom

Insajder 24.10.2017
SAD ne bi trebalo da se mešaju u saradnju Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije komentarišući izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojta Brajana Jija, prenosi Sputnik… »

Jeremić: Na beogradskim izborima neophodno nastupiti jedinstveno

Insajder 24.10.2017
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je večeras da se stranka čiji je predsednik zalaže za formiranje što šireg, ukrupnjenog opozicionog fronta za nastup na izborima za Skupštinu grada Beograda, jer pobeda je moguća "ako bude pameti i… »

Evropski parlament traži međunarodnu istragu o ubistvu malteške novinarke

Insajder 24.10.2017
Predsednik Evropskog parlamenta (EP) Antonio Tajani zatražio je danas da se sprovede međunarodna istraga da se rasvetli ubistvo malteške novinarke i blogerke Dafne Karuane Galicije koja je poginula u eksploziji bombe postavljene ispod njenog… »

Hojt Ji sa opozicijom o Kosovu, izborima, slobodi medija…

Insajder 24.10.2017
Visoki predstavnik Stejt departmenta Brajan Hojt Li sastao se sa predsednikom, premijerkom i ministarkom građevinarstva, ali i sa delom srpske opozicije. Dok su prva tri sastanka bila najavljena u zvaničnoj agendi, za sastanak sa opozicijom saznalo se… »

Predsedništvo: O detaljima sastanka Vučića i Jia ako saopšti američka strana

Insajder 24.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Palati "Srbija" sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Brajanom Hojtom Jijem. Razgovor je trajao oko sat i po, a detalji će, kako prenosi RTS izjavu iz kabineta predsednika, biti poznati… »

EU: Integracija sudstva ključna za obezbeđivanje pravde u ime svih na Kosovu

Insajder 24.10.2017
Evropska unija ocenila je danas da je integracija u kosovsko pravosuđe predstavnika svih zajednica ključna za obezbeđivanje pravde u ime celog kosovskog stanovništva. Pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem danas su zakletvu položile 42 sudije i… »