Izvor: Jugmedia arhiva vesti 24.10.2017

U tri dana spasili dve ruke

Jugmedia 24.10.2017
Lekari Kliničkog centra u Nišu napravili su pravi podvig spasivši u samo tri dana amputirane ruke dvojici pacijenata. Prema rečima pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš Gorana Stanojevića mulidsciplinarni tim najpre je u noći izmedju petka i… »

Uhapšen radnik EPS-a zbog zloupotrebe

Jugmedia 24.10.2017
Policajci su, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati M. M. (1986) iz okoline Bujanovca, zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i odavanje poslovne… »

14 godina zatvora za ubicu majke

Jugmedia 24.10.2017
Čedomir Vasev iz sela Rajčilovci kod Bosilegrada osuđen je na 14 godina zatvora zbog ubistva majke V.V. (58) koje je počinio sredinom septembra prošle godine, a iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju kažu da je na presudu branilac optuženog uložio… »

Deci u vranjskoj bolnici za doručak samo parče helba i pašteta?

Jugmedia 24.10.2017
Da bolnice u Srbiji nedovoljno vode računa o ishrani pacijenata, govori poslednja u nizu fotografija koja je navodno nastala u bolnici u Vranju, i to na dečjem odeljenju, gde, prema nekim navodima roditelja, mališani za doručak dobijaju samo jednu… »

Baba u gaćama i torbici krila preko 260.000 evra

Jugmedia 24.10.2017
Carinici su u saradnji sa graničnom policijom danas na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, na srpsko-bugarskoj granici sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 evra, saopštila je Uprava carine. U jutarnjim časovima za… »

“Integral” otvorio ekološku “Asfaltnu bazu”

Jugmedia 24.10.2017
U selu Kržince kod Vladičinog Hana juče je otvorena prva ekološka “Asfaltna baza” preduzeća “Integral inženjering” iz Banja Luke. U planu je da izrada asflatne baze nastavi sa radom i nakon izgradnje koridora a u preduzeću, najavljuju… »

Pune 53 godine brige o starima i nemoćnima

Jugmedia 24.10.2017
Počeli smo davne 1964. godine kao starački dom, a danas smo Ustanova za odrasla i starija lica koja ima 180 ležajeva i koja brine o svojim zavisnim, poluzavisnim i nezavisnim korisnicima, rečeno je danas na proslavi 53. rođendana ove ustanove u… »

Kiša poplavila celu zgradu, u „Domu“ nemoćni da reše problem?

Jugmedia 24.10.2017
Desetak kupatila potpuno je poplavljeno i uništeno u jednoj od zgrada u leskovačkom naselju Dubočica, a stanari tvrde da su nemoćni i da niko ne želi da im reši ovaj problem, iako redovno plaćaju održavanje zgrade. Naime, nakon svakih većih kiša… »

Leskovčani masovno podržavaju akciju „Doživotno za život“

Jugmedia 24.10.2017
Za samo sat vremena prikupljeno je skoro 500 potpisa danas u centru Leskovca za doživotnu kaznu zatvora za počinioce najteže oblike teških krivičnih dela koje su za posledice imale smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene. Potpisi se… »

Bela Palanka druga opština u Srbiji koja je izradila program razvoja turizma

Jugmedia 24.10.2017
Bela Palanka je druga opština u Srbiji koja je izradila četvorogodišnji Program razvoja turizma, koji je usklađen sa nacionalnim i evropskim strateškim dokumentima, što će ovoj opštini omogućiti otvorena vrata kod nadležnog ministarstva i… »