Izvor: N1 Info arhiva vesti 24.10.2017

Miščević: Srbija ne sedi na dve stolice, idemo u EU

N1 Info 24.10.2017
Šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević izjavila je u Beogradu da Srbija ne sedi na dve stolice, već da ima jasno političko strateško opredeljenje, a to je EU. Komentarišući izjavu… »

Tužilaštvo plaća milion dinara zbog Savamale

N1 Info 24.10.2017
Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila je Više javno tužilaštvo sa ukupno milion dinara, prvenstveno zbog slučaja Savamala, a koje treba da uplati u republički bužet. Kako je objavio list… »

Facebook: Eksperiment u Srbiji će trajati mesecima

N1 Info 24.10.2017
Facebook u Srbiji i još pet zemalja definitivno sprovodi poseban eksperiment a sada su objavljene i zvanične informacije da će ovaj eksperiment trajati mesecima. Likely months as it can take that long for people to adapt, but we'll be looking to… »

Saobraćaj kod Ivanjice obustavljen zbog snega

N1 Info 24.10.2017
Saobraćaj na državnom putu II A reda broj 197, na deonici od Ivanjice do Golijske reke, obustavljen je zbog snežnih nanosa, a očekuje se da će do normalizacije doći tokom dana, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Saobraćaj je… »

Veliki uspeh niških hirurga

N1 Info 24.10.2017
Lekari Kliničkog centra u Nišu u poslednja tri dana napravili su pravi podvig spasivši amputirane ruke dvojici pacijenata. Prema rečima pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš Gorana Stanojevića, mulidsciplinarni tim najpre je u noći izmedju… »

Uhapšen radnik, sumnja se da je oštetio EPS

N1 Info 24.10.2017
Radnik Elektroprivrede Srbije (EPS) M. M. (31) uhapšen je u Bujanovcu, zbog sumnje da je oštetio EPS za 1.600.000 dinara, saopšteno je iz tog preduzeća. Sumnja se da je uhapšeni omogućio neispravno merenje potrošnje električne energije većem… »

Singapur zabranjuje automobile

N1 Info 24.10.2017
Singapur, koji spada u najskuplja mesta na svetu kada je u pitanju kupovina vozila, zabraniće privatne automobile na svojim putevima naredne najmanje dve godine. Broj novih vozila u Singapuru biće smanjen sa prošlogodišnjih 0,25 odsto na nulu u… »

Vesić: Kraj svih radova na Brankovom mostu - na proleće

N1 Info 24.10.2017
Deo radova na Brankovom mostu biće završen oko 10. decembra, kada će vozačima na raspolaganju biti pet saobraćajnih traka, dok će poslednja šesta biti puštena na proleće, najavio je gradski menadžer Goran Vesić. Kako prenosi Beoinfo, Vesić je… »

Ustaški simboli ponovo iscrtani na bisti Ive Lole Ribara

N1 Info 24.10.2017
Bistu partizanskog heroja Ive Lole Ribara, koja je nedavno vraćena u park u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu, vandali su opet iznova išarali sprejem nacrtavši ustaške simbole. Bista je, podsetimo, vraćena 10. oktobra, a na istom mestu je stajala… »

CINS i KRIK dobili nagradu za etiku i hrabrost

N1 Info 24.10.2017
Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) dobitinici su novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2017. godinu. Prema oceni žirija, CINS i KRIK su tokom proteklih godina bili… »