Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.10.2017

Hojt Brajan Ji: SAD spremne da pruže svaku vrstu pomoći da Srbije što pre uđe u EU

Nova ekonomija 24.10.2017
Premijerka Ana Brnabić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji ocenili su da Srbija mora da ostane čvrsto opredeljena u sprovođenju reformi, kako bi u skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije. Hojt je rekao da su SAD… »

MMF i Svetska banka: Srbiji neophodan veći privredni rast

Nova ekonomija 24.10.2017
Na panelu u okviru Srpskog ekonomskog samita, govorili su predstavnici MMF-a i Svetske banke, koji su se usaglasili da je Srbiji neophodno povećanje privrednog rasta, kao i njegovo ubrzanje. U okviru panela učestvovali su i ministar finansija Dušan… »

Volfgang Šojble je novi predsednik Bundestaga

Nova ekonomija 24.10.2017
Dugogodišnji ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble izabran je za predsednika Bundestaga na konstitutivnoj sednici. U parlamentu su se prvi put našli poslanici krajnje desne Alternative za Nemačku (AfD) i objavili početak "nove ere". Atmosfera… »

Više tužilaštvo mora da plati milion dinara zbog Savamale

Nova ekonomija 24.10.2017
Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila je Više javno tužilaštvo sa ukupno milion dinara, prvenstveno zbog slučaja Savamala, a koje treba da uplati u republički bužet. Kako je objavio list Danas… »

Dušan Vujović: Ima novca za povećanje plata i penzija

Nova ekonomija 24.10.2017
Ministar finansija Dušan Vujović istakao je da ne očekuje nikakvo povećanje fiskalnog rizika zbog povećanja plata i penzija koje je vlada prihvatila i obećala. Vujović je, nakon izlaganja na 17. Ekonomskom samitu Srbije pod nazivom Mapa puta ka… »

Od 2020. građanima Srbije i regiona trebaće dozvola za put u Šengenski prostor

Nova ekonomija 24.10.2017
Od 2020. godine građanima Srbije i regiona trebaće odobrenje za putovanje u Šengenski prostor. "To nije viza", kaže za DW komesar Avramopulos. Šta je to onda, čemu služi, za koga važi i kakva je procedura? "Evropski sistem za putne informacije i… »

Svetska proizvodnja vina na najnižem nivou u poslednjih 50 godina

Nova ekonomija 24.10.2017
Svetska proizvodnja vina opala je za 8,2 odsto 2017. godine i iznosi 246,7 miliona hektolitara, što je najniži nivo u poslednjih 50 godina, ocenila je Međunarodna organizacija za vino sa sedištem u Parizu. Proizvodnja vina 2017. dostigla je… »

Putinova protivkandidatkinja: Oslobodite sve Ruse koji su politički zatvorenici

Nova ekonomija 24.10.2017
Ruska voditeljka i kandidatkinja na predsedničkim izborima Ksenija Sobčak počela prvu konferenciju za novinare i tražila oslobađanje političkih zatvorenika. Sobčak (35) objavila je kandidaturu prošle nedelje, tvrdeći da je Rusija umorna od… »

Počela modernizacija pančevačke Rafinerije vredna 330 miliona evra

Nova ekonomija 24.10.2017
U Rafineriji nafte u Pančevu počela je izgradnja postrojenja Duboka prerada, koje treba da modernizuje rafineriju i poveća efikasnost prerade. Vrednost investicije je oko 330 miliona evra, a postrojenje treba da počne sa radom u drugoj polovini 2019… »

Đorđević: Formalizovati odnose o socijalnom osiguranju sa Australijom

Nova ekonomija 24.10.2017
Ministar za rad Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorkom Australije u Beogradu Džulijom Fini o formalizaciji saradnje u oblasti socijalnog osiguranja. Kako je saopštilo Ministarstvo rada, Đorđević je predložio da se saradnja u toj oblasti u… »