Izvor: OK radio arhiva vesti 24.10.2017

Tužilaštvo plaća milion dinara zbog Savamale

OK radio 24.10.2017
Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila je Više javno tužilaštvo sa ukupno milion dinara, prvenstveno zbog slučaja Savamala, a koje treba da uplati u republički bužet. Kako je objavio list… »

Niš: Hirurzi zašili ruke dvojici pacijenata

OK radio 24.10.2017
Lekari Kliničkog centra u Nišu u poslednja tri dana napravili su pravi podvig spasivši amputirane ruke dvojici pacijenata. Prema rečima pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš Gorana Stanojevića, mulidsciplinarni tim najpre je u noći izmedju… »

Uhapšen radnik EPS - a zbog zloupotrebe

OK radio 24.10.2017
Policija u Bujanovcu je po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, donela rešenje o zadržavanju do 48 sati M. M. (31), iz okoline Bujanovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog… »

14 godina zatvora zbog ubistva majke

OK radio 24.10.2017
Čedomir Vasev iz sela Rajčilovci kod Bosilegrada osuđen je na 14 godina zatvora zbog ubistva majke V.V. (58) koje je počinio sredinom septembra prošle godine. Po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Vranju iz februara ove godine, nakon sprovedenog… »

Borini dani: Gorko-slatka priča o gastarbajterima (foto, video)

OK radio 24.10.2017
Vranje - U okviru 37. ,,Borinih pozorišnih dana", u ponedeljak je odigrana predstavа ,,Hor bečkih dečaka" Miroljuba Nedovića, u režiji Irfana Mensura. “Hor bečkih dečaka" je gorko-slatka komedija, u kojoj, pored Irfana Mensura, igraju i Predrag… »

EU: Novi sistem ne znači povratak viza

OK radio 24.10.2017
Najavljeni novi sistem ulaska u Šengenski prostor ne znači povratak viza, poručio je evropski komesar za migracije i unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos građanima Zapadnog Balkana. "Zapadni Balkan je ključni region i blizak partner EU. Sve naše… »

Vranjanac u Glavnom odboru Narodne stranke

OK radio 24.10.2017
Na osnivačkoj skupštini Narodne stranke, na kojoj je za predsednika izabran Vuk Jeremić, za člana Glavnog odbora izabran je diplomirani pravnik Đorđe Ristić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju. Na skupštini su usvojeni Statut i… »

Vjt: Mojsiloviću dve godine zatvora

OK radio 24.10.2017
Nekadašnji predsednik GrO Nove Srbije i narodni poslanik Radoslav Mojsilović osuđen je na dve, a službenik Komercijalne banke Jovica Milosavljević na godinu dana zatvora nepravnosnažnom presudom Višeg suda u Vranju u vezi sa nezakonitim… »

Branislav Ranđelović u vranjskoj Gimnaziji

OK radio 24.10.2017
Branislav Ranđelović, direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u Beograda posetio je Gimnaziju “Bora Stanković” u Vranju. Ranđelović je boravio u Vranju u okviru obeležavanja osam godina Rotari kluba. U Gimnaziji je tim… »