Izvor: PC Press arhiva vesti 24.10.2017

Kako naterati oglašivače da plate više

PC Press 24.10.2017
Facebook trenutno testira novi dvostruki Feed koji razdvaja generisane postove iz oglasa i objave prijatelja, izveštava The Guardian. Pored Srbije, testiranje je u toku u još pet zemalja, Boliviji, Gvatemali, Kambodži, Slovačkoj i Šri Lanki. Prema… »

Windows 10 donosi zaštitu od varanja u video-igrama

PC Press 24.10.2017
Novi update za Windows 10 doneo je mnoge promene, ali bi jedna mogla da napravi bitnu razliku, naročito ako ste gejmer. Naime, Microsoft je aktivirao TruePlay opciju koja je ranije testirana, a koja je namenjena da igrače zaštiti od uobičajenih… »

Aplikacija koja vam daje novčane pozajmice za online kupovine

PC Press 24.10.2017
Startup kompanija koja se bavi pozajmicama Affirm, koju je osnovao PayPal i Yelp suosnivač Max Levchin, namerava da uništi kreditnu karticu, ili u najmanju ruku poremeti ceo koncept. Kompanija koja je počela 2012. ponudivši jednostavne i transparentne… »

Alphabet gradi visokotehnološko naselje

PC Press 24.10.2017
Ne morate da gledate dalje od mobilnog uređaja u vašem džepu za primer kako tehnologija danas oblikuje svet, ali Sidewalk Labs – ogranak, koji se bavi urbanim inovacijama, Google-a čija je matična kompanija Alphabet – želi da uz pomoć… »

FBI muči enkripcija na pametnim telefonima

PC Press 24.10.2017
U periodu od 11 meseci FBI nije uspeo da pristupi broju od oko 7.000 enkriptovanih mobilnih uređaja, što je polovina od broja telefona koji su bili predmet istrage u tom periodu. Tako se direktor ove agencije, Christopher Wray, u govoru koji je održao… »

Sony radi na robotu koji će oživeti AIBO

PC Press 24.10.2017
Sony razvija robota-psa koji će služiti kao dopuna pametnim domaćinstvima, a planira da ga najvi u novembru. Uređaj je konstruisan da bude naslednik serije robota AIBO koju je Sony lansirao krajem devedesetih, te početkom dvehiljaditih godina. Novi… »

Pametna viljuška maskira neprijatne zvukove tokom obeda

PC Press 24.10.2017
Kompanija Nissin, koja je specijalizovana za proizvodnju instant verzije japanskog specijaliteta ramen, lansirala je nedavno pametnu viljušku koja može da registruje nepoželjne zvukove tokom obeda, te pošalje signal na pametni telefon koji potom… »

Snap se suočava sa lošom prodajom naočara za proširenu stvarnost

PC Press 24.10.2017
Iako su bili jedan od navodno najpoželjnijih poklona tokom prošle zime, interesovanje potrošača za Spectacles iz kompanije Snap ubrzo je prestalo, što je kompaniju ostavilo u nepovoljnom položaju. Naime, očekivalo se da se potražnja nastavi i… »

Pandorina Internet kutija

PC Press 24.10.2017
Ne tako davno, kada je čovek čoveku podario Internet, rekao je: „Otvaraj, surfuj, guglaj, piši“ i ne sluteći kakve sve ljude analogno doba krije. Znatiželja nas je koštala sprženih moždanih ćelija kao posledica komentara najcrnjeg ljudskog… »

Gde će Amazon locirati svoje drugo sedište?

PC Press 24.10.2017
Amazon je saopštio da je dobio 238 ponuda iz gradova i oblasti u SAD, Kanadi i Meksiku za svoje drugo sedište u Severnoj Americi. Ovaj gigant u elektronskoj trgovini, je počeo potragu za svojim drugim sedištem u septembru, pod nazivom “Amazon HQ2”… »