Izvor: Politika arhiva vesti 24.10.2017

Trampov specijalac pojačava pritisak na Srbiju

Politika 24.10.2017
Hojt Brajan Ji je u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem, izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka Evropskoj uniji, a drugom ka savezu sa Rusijom, a izrazio je i zabrinutost zbog ruskog uticaja u regionu. Trampov diplomatski… »

Bez krila se ne leti

Politika 24.10.2017
Košarkaši Crvene zvezde pružili snažan otpor Himkiju u Moskvi ? 85:78 (20:28, 23:16, 21:11, 21:23). – „Kratka klupa” i manjak igrača na poziciji „trojke” veliki problem srpskog šampiona. Silom prilika košarkaši Crvene zvezde su “iz… »

Imenovane srpske sudije i tužioci

Politika 24.10.2017
PRIŠTINA – U Prištini je danas imenovano 42 srpskih sudija i 14 tužilaca Osnovnog suda i Tužilaštva u Severnoj Mitrovici, objavili su prištinski mediji. EK: Imenovanje sudija i tužilaca u skladu sa sporazumom BRISEL – Imenovanje sudija… »

Vujović: Budžetski suficit u oktobru 86 milijardi dinara

Politika 24.10.2017
Ministar finansija Dušan Vujović istakao je danas da ne očekuje nikakvo povećanje fiskalnog rizika zbog povećanja plata i penzija koje je vlada prihvatila i obećala. Vujović je, nakon izlaganja na 17. Ekonomskom samitu Srbije pod nazivom „Mapa… »

Državljani Albanije uhapšeni zbog krijumčarenja marihuane

Politika 24.10.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Upravom carina, zaplenili su na Graničnom prelazu Horgoš više od 11 kilograma marihuane i uhapsili tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo neovlašćena… »

Šojble izabran za predsednika Bundestaga

Politika 24.10.2017
U novom sazivu nalaze se i 92 poslanika Alternative za Nemačku što je prvi put u poslednjih 60 godina da neka desničarska stranka uđe u parlament. Berlin - Bivši nemački ministar finansija Volfgang Šojble (75) izabran je na konstitutivnoj sednici… »

Što pre realizovati zvaničnu posetu Vučića Hrvatskoj

Politika 24.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo ambasadora Hrvatske Gordana Bakote, a tokom razgovora je konstatovano da je neophodno što pre realizovati zvaničnu posetu predsednika Vučića Hrvatskoj, jer će ona imati značajan… »

Slatke muke ministra finansija

Politika 24.10.2017
Sada predstoji povećanje plata i penzija, za šta imamo prostora u budžetu, najavio Dušan Vujović. Izvesnu dozu gorčine uneli podaci o niskom rastu. Dušan Vujović, ministar finansija, trenutno je na slatkim mukama. Tako je bar juče priznao… »

Osam država EU traže od Mogerini da suzbije propagandu Rusije

Politika 24.10.2017
ZAGREB, BRISEL – Hrvatska je među osam država članica Evropske unije koje su potpisale pismo Visokoj predstavnici Federiki Mogerini kojim traže da Evropska služba za spoljno delovanje (EEAS) značajno proširi aktivnosti u suzbijanju ruske… »

„Pojas i put” i Si Đinping upisani u Ustav KP Kine

Politika 24.10.2017
Kineskom predsedniku ukazana počast kao nijednom lideru zemlje od Mao Cedunga. – Uključivanje infrastrukturnog megaprojekta odražava sve ambicije Pekinga u spoljnoj politici. ​Peking – Ime i politička filozofija Si Đinpinga (64) ušli su u… »