Izvor: SEEbiz arhiva vesti 24.10.2017

Miščević: Srbija ne sedi na dve stolice

SEEbiz 24.10.2017
BEOGRAD - Šefica Pregovaračkog tima za vodjenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj unije (EU) Tanja Miščević izjavila je danas u Beogradu da Srbija ne sedi na dve stolice, već da ima jasno političko strateško opredeljenje, a to je EU… »

Slučaj Savamala: Tužilaštvo kažnjeno sa milion dinara zbog prikrivanja informacija

SEEbiz 24.10.2017
BEOGRAD - Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila je Više javno tužilaštvo (VJT) sa ukupno milion dinara, prvenstveno zbog slučaja Savamala, a koje treba da uplati u republički budžet. Kako je… »

I Hrvatska traži pomoć u suzbijanju ruske propagande

SEEbiz 24.10.2017
ZAGREB - Hrvatska je među osam država članica Europske unije koja je potpisala pismo visokoj predstavnici EU za vanjsku politiku i sigurnost Federici Mogherini kojim traže da Europska služba za vanjsko djelovanje (EEAS) značajno proširi svoje… »

Plenković: Očekujemo nastavak ubrzanog smanjenja javnog duga

SEEbiz 24.10.2017
ZAGREB - Hrvatska Vlada očekuje nastavak trenda ubrzanog smanjenja udjela javnog duga u BDP-u, a to će se vidjeti i u prijedlogu proračuna za iduću godinu, kazao je u utorak za Hinu premijer Andrej Plenković komentirajući najnovije podatke Državnog… »

Italijanski Miroglio zainteresovan za kompaniju AHA Mura Prvi maj

SEEbiz 24.10.2017
PIROT - Italijanska kompanija Miroglio zainteresovana je za kupovinu preduzeća AHA Mura Prvi maj, prenosi Puls online i navodi da su još tri firme otkupile prodajnu dokumentaciju. Kako piše Plus online, ovih dana u Pirotu su boravili predstavnici… »

Beogradska berza: Obveznice ponovo dominirale, skroman pad indeksa

SEEbiz 24.10.2017
BEOGRAD - Domaće tržište akcija zabeležilo je na današnjem trgovanju lagani silazni trend, dok je ukupan promet dostigao solidnih 158,4 miliona RSD (1,3 miliona EUR), u prvom redu zahvaljujući državnim obveznicama. Indeks najlikvidnijih akcija… »

NIS: Počela izgradnja postrojenja Duboka prerada u Rafineriji nafte Pančevo

SEEbiz 24.10.2017
BEOGRAD - U Rafineriji nafte u Pančevu počela je izgradnja postrojenja Duboka prerada koje treba da modernizuje rafineriju i poveća efikasnost prerade, prenosi Beta. Vrednost investicije je oko 330 miliona EUR, a postrojenje treba da bude završeno… »

Azijska tržišta: Blagi rast indeksa

SEEbiz 24.10.2017
TOKIO - Na azijskim su tržištima indeksi lagano porasli, unatoč jučerašnjem padu na Wall Streetu, no nema značajnijih vijesti koje bi pokrenule ulagače. MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,3 posto. Nikkei 225 nastavio je pozitivni niz te se opet… »

Wall Street skliznuo s rekordnih razina

SEEbiz 24.10.2017
NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi skliznuli s rekordnih razina jer su se pod pritiskom našle dionice tehnološkog, energetskog i industrijskog sektora. Dow Jones oslabio je 0,23 posto, na 23.274 boda, dok je S&P 500 skliznuo… »

Antić: Srbija će postati ozbiljan igrač na tržištu električne energije

SEEbiz 24.10.2017
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je potrebna zajednička saradnja kako bi se obezbedila energetska sigurnost država. On je istakao da je potrebna potrebna zajednička regionalna politika i saradnja kroz… »