Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.10.2017

Iskreno sedenje na dve stolice

Slobodna Evropa 24.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Srbije, na veoma direktan način odgovorio na primedbe zamenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojta Brajana Jia. Kako je glasio taj… »

Srpske sudije počinju da rade po zakonima Kosova

Slobodna Evropa 24.10.2017
Srpske sudije i tužioci u utorak su položili zakletvu kod predsednika Kosova, Hašima Tačija. Oni su do sada radili u sklopu srpskog pravosudnog sistema na severu Kosova, a od danas, radiće po kosovskim zakonima. Ovo je dogovoreno tokom briselskog… »

Protestna nota Izraela BiH zbog škole "Mustafa Busuladžić"

Slobodna Evropa 24.10.2017
Ambasada Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani uputila je Ministarstvu inostranih poslova (MIP) BiH protestnu notu zbog odluke Skupštine Kantona Sarajevo i Opštinskog suda u Sarajevu da se Osnovna škola "Dobroševići" preimenuje u Osnovnu školu… »

Uručene nagrade 'Dušan Bogavac' za etiku i hrabrost

Slobodna Evropa 24.10.2017
Centru za istraživačko novinarstvo (CINS) i Mreži za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), nezavisnim onlajn medijima koji istražuju korpupciju i kriminal, uručena je nagrada „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost u 2017. U obrazloženju… »

Schäuble izabran za predsjednika Bundestaga

Slobodna Evropa 24.10.2017
Dugogodišnji ministar financija Njemačke Wolfgang Schäuble izabran je danas za predsjednika Bundestaga na konstitutivnoj sjednici, a u parlamentu su se prvi put našli poslanici krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD) i objavili početak "nove… »

Hojt Ji: SAD spremne pomoći Srbiji da bude članica EU

Slobodna Evropa 24.10.2017
Premijerka Ana Brnabić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji ocenili su danas da Srbija mora da ostane čvrsto opredeljena u sprovodjenju reformi, kako bi u skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije. Hojt je rekao da su… »

Ambasador Skat: Dobar korak u primeni Briselskog sporazuma

Slobodna Evropa 24.10.2017
Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat rekao je da je polaganjem zakletve sudija i tužilaca iz manjinskih zajednica na Kosovu danas napravljen još jedan dobar korak u primeni Briselskog sporazuma i da se nada napretku po pitanju Zajednice srpskih… »

Čović najavio odgovor na upitnik EK i aktiviranje MAP-a

Slobodna Evropa 24.10.2017
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, Dragan Čović u Briselu je saopštio nameru zvaničnog Sarajeva da do kraja godine preduzme dva važna koraka u evroatlantskim integracijama: odgovor na Upitnik Evropske komisije kao i aktiviranje… »

Radnici Vitezita dobili obećanja iz Vlade FBiH

Slobodna Evropa 24.10.2017
Grupa od 23 radnika fabrike eksploziva „Vitezit“ iz Viteza, nakon nepuna tri sata protesta pred zgradom Vlade Federacije BiH, vraćaju se kući nakon što im je obećano da će njihovim zahtjevima biti udovoljeno. Zahtjevi radnika, kako im je obećao… »

Xi 'najmoćniji kineski vođa od Mao Ce-tunga'

Slobodna Evropa 24.10.2017
Komunistička partija Kine glasovanjem je odlučila da ideologiju predsjednika Xi Jinpinga (Si Đinping) unese u Ustav, uz pominjanje njegovog imena. Odluka je usvojena jednoglasno na kraju kongresa Komunističke partije, najvažnijeg političkog sastanka… »