Balkan arhiva vesti 31.10.2017

Nađen original Dejtonskog sporazuma

Mondo 31.10.2017
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske našli su danas originalnu verziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, na engleskom jeziku. Foto: Printscreen/YouTube Oni su na Palama uhapsili K.Ž, nakon što su pretresom njegov… »

Tuča u tržnom centru u Zagrebu

RTS 31.10.2017
Zagrebačka policija saopštila je da je noćas došlo do tuče u tržnom centru "Importan" u glavnom gradu Hrvatske, prenosi portal "Indeks". "Policiji je noćas oko tri sata dojavljeno da je izbila tuča u kojoj učestvovalo nekoliko osoba. Policijska… »

Opasan saradnik IDIL-a izručen SAD-u, skrivao se u Sarajevu

Slobodna Evropa 31.10.2017
Jedan od najtraženijih saradnika Islamske države Iraka i Levanta (IDIL) na svijetu, pravog imena Mirsad Kandić, danas je sa sarajevskog aerodroma, specijalnim avionom, deportovan u Sjedinjene Države. I Suda BiH Radio Slobodna Evropa je saopšteno… »

Hapšenje na Palama: Kod policajca pronađen original Dejtonskog sporazuma

BK TV 31.10.2017
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su danas Željka Kuntoša na Palama, kod kojeg je pronađen originalni dokument Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dokument na engleskom jeziku pronađen je u kući… »

Iako su očekivali: Vatikan poručio Hrvatskoj da pričeka za kanonizaciju Stepinca

Pravda 31.10.2017
Državni sekretar Svete stolice Pjetro Parolin, kojeg je papa imenovao za svog zamenika, poručio je da će kanonizacija Alojzija Stepinca, koju Hrvatska iščekuje, a Srbija joj se protivi, pričekati "božje vreme". "Božje vreme je savršeno, stoga… »

Iz Bilećkog jezera izronile kuće, bunari i dvorišta

RTV 31.10.2017
BILEĆA - Povlačenjem vode zbog višemesečne suše iz Bilećkog jezera izronile su kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno da bi se napravilo akumulacijsko jezero. Stariji meštani sećaju se čak i stanovnika potopljenog sela koji su, pre… »

Galijašević: Srbi poslednji branioci identiteta u BiH

RTV 31.10.2017
BANJALUKA - Srbi su ostali poslednji branioci evropske tradicije i identiteta pred islamistima u današnjoj BiH, koja je kritična tačka evropske bezbednosti sa bazama "Islamske države", upozorio je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević. Te… »

Hafington post: SAD da istraže pranje novca u Hrvatskoj

RTV 31.10.2017
ZAGREB - Američke vlasti bi trebale da istraže da li su pare američkih i evropskih poreskih obveznika preko EBRD-a i Svetske banke završili u Agrokoru, i time bile iskorišćene za održavanje na životu "rođačkog kapitalizma i kriminala na… »

Zaplenjeno 739 kilograma marihuane!

Večernje novosti 31.10.2017
Na imanju pokojnog Pere Mirosavljevića u selu Samarevac kod Pelagićeva otkrivena rekordna količina droge u BiH. Imanje je koristio Jovan Mirosavljević (53) iz Pelagićeva. U PRETRESU kuće u selu Samarevac kod Pelagićeva kriminalistička policija PU… »

Vlast u RS traži suspenziju referenduma o Sudu BiH

N1 Info 31.10.2017
Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj uputila je zahtev Narodnoj skupštini za održavanje posebne sednice entitetskog parlamenta na kojoj bi bila suspendovana odluka o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH. Stranke vladajuće koalicije… »