Izvor: Blic arhiva vesti 31.10.2017

"Čekaj, je: L' ovo tvoja skupština, ja te pitam" Pogledajte kako je izgledao okršaj Boška Obradovića i Maje Gojković u…

Blic 31.10.2017
"Izađite napolje", "Zakažite sastanak", "Nepravedno sam udaljen sa sednice", "Vi ste nasilni", može se čuti na snimku na kome su koplja "ukrstili" predsednica parlamenta Maja Gojković i lider Dveri Boško Obradović. Ona je danas optužila… »

Katalonski lider se obratio iz Brisela, evo kakvi su mu planovi za nezavisnost

Blic 31.10.2017
Smenjeni predsednik katalonske vlade Karles Pudždemon izjavio je danas u Briselu da ne planira da traži azil u Belgiji, kako se nagađalo u medijima tokom jučerašnjeg dana, rekavši da od pravde ne beži. Pudždemon je, uz niz kritika na račun… »

Šta sadrži diplomatska nota iz Surinama

Blic 31.10.2017
Nota u kojoj se navodi da je Vlada Republike Surinam povukla priznanje Kosova poslata je Stalnoj misiji Surinama u Ujedinjenim nacijama, a upućena je i na adrese Misije Srbije u UN, srpskog ministarstva spoljnih poslova, i kosovskom ministarstvu. U… »

Rast proizvodnje 7,3 odsto: Pogurale su ga proizvodnja nafte, mašina i opreme i hemikalija

Blic 31.10.2017
Industrijska proizvodnja u Srbiji porasla je u septembru 2017. godine za 7,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je u odnosu na prošlogodišnji prosek veća je za 7,9 procenata, objavio je danas Republički zavod za statistiku. U periodu… »

Blic otkriva: Četiri okrugla stola, pa konačan predlog o KiM početkom marta

Blic 31.10.2017
Četiri okrugla stola na kojima će biti pokušano da se usaglasi predlog o Kosovu i Metohiji, a koji bi javnosti trebalo da bude predstavljen do početka marta, biće deo unutrašnjeg dijaloga o KiM, saznaje „Blic“. To je juče dogovoreno na prvoj… »

Lavrov o Jiu: Pritisak na Srbiju kao na Ukrajinu pred revoluciju

Blic 31.10.2017
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kaže da mešanje u unutrašnja pitanja Srbije predstavlja nastavak pritisaka SAD na Beograd da napravi izbor između saradnje sa Rusijom i Evropskom unijom. - Nedavno je u Srbiji boravio zamenik državnog… »

Kazna od tri do 12 godina zatvora: Podignuta optužnica protiv Dejana Anđusa zbog iznude

Blic 31.10.2017
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv televizijskog novinara Dejana Anđusa zbog sumnje da je iznuđivao novac od jednog biznismena i u toku je njeno preispitivanje u sudu. Anđus se optužnicom tereti za teži oblik krivičnog… »

Horor: Komšije su govorile da je "veseo i ljubazan", a onda je policija ušla u njegov stan i zatekla devet raskomadanih tela

Blic 31.10.2017
Japanska policija uhapsila je 27-godišnjeg Takahira Širaišija, u čijem su stanu u Zami, nedaleko od Tokija, nađeni delovi devet raskomadanih tela. Pretpostavlja se da su to delovi tela osam žena i jednog muškarca. Nađeni su u zamrzivaču i u… »

Najviše zaposlenih u Češkoj, najmanje u Grčkoj

Blic 31.10.2017
Među zemljama EU najviše je nezaposlenih u Grčkoj, kojih je 21 odsto, dok u Češkoj taj broj iznosi 2,7 odsto, pokazuju podaci Evrostata. Na drugom mestu među najmanje zaposlenim zemljama je Španija sa 16,7 odsto, a u vrhu nezaposlenosti su i… »

Mihajlovićeva: Očekujem dalji napredak Srbije na Duing listi

Blic 31.10.2017
Srbija je u prethodne tri godine napredovala za 150 mesta na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu izdavanja građevinskih dozvola i očekuje se novi napredak prema novom rangiranju, koje će danas biti objavljeno. U Saopštenju Ministarstva… »