Izvor: Kurir arhiva vesti 31.10.2017

Puđdemon se konačno oglasio: Ne bežimo od pravde, nisam došao u Brisel da tražim azil

Kurir 31.10.2017
Smenjeni predsednik katalonske vlade Karles Puđdemon rekao je na konferenciji za novinare u briselskom Pres klubu "Evropa" da nije došao da traži azil te da je u Briselu na neodređeno vreme i da ne beži od pravde Puđdemon, za koga se spekulisalo da… »

(Video) Pogledajte šta se zaista dogodilo u kabinetu Maje Gojković: Snimak skandala u Skupštini!

Kurir 31.10.2017
Lider Dveri Boško Obradović danas je pokušao da zakuca na vrata predsednice parlamenta Maje Gojković, kako bi dobio odgovor zašto je udaljen sa sednice, s obzirom na to da s tri opomene, koliko je dobio, po Pravilniku, može samo da mu se oduzme… »

Povlačenje priznanja Kosova ima punu pravnu snagu: Evo šta sadrži diplomatska nota Surinama

Kurir 31.10.2017
BEOGRAD - Nota, u kojoj se navodi da je Vlada Republike Surinam povukla priznanje Kosova, poslala je Stalna misija Surinama u Ujedinjenim nacijama, i upućena je na adrese Misije Srbije u UN, srpskog Ministarstva spoljnih poslova, ali i kosovskom… »

Marko Đurić: Imaćemo najširi tim za Kosovo, nećemo sukobe

Kurir 31.10.2017
U Palati Srbija danas će biti održan okrugli sto na kojem će biti i ministarka pravde Nela Kuburović Predsednik Radne grupe za pružanje podrške unutrašnjem dijalogu o KiM Marko Đurić održao je juče prvu sednicu na kojoj je dogovoreno je da se u… »

Lavrov upozorava: Pritisak na Srbiju kao na Ukrajinu pred nemire!

Kurir 31.10.2017
Mešanje u unutrašnja pitanja Srbije predstavlja nastavak pritisaka SAD na Beograd da napravi izbori između saradnje sa Rusijom i Evropskom unijom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. „Nedavno je u Srbiji boravio zamenik državnog… »

(Foto) horor U tokiju: 9 leševa držao u stanu, odsečene glave čuvao u zamrzivaču!

Kurir 31.10.2017
Tokyo police arrest man after reportedly finding 9 bodies in apartment https://t.co/PmJ4SbrJog pic.twitter.com/x6xWw1Kt9c — CBC World News (@CBCWorldNews) October 31, 2017 Glave dve žrtve bile su odrubljene i sklonjene u zamrzivač, a delovi tela… »

Zorana mihajlović: Srbija napredovala na Duing biznis listi sa 47. na 43. mesto!

Kurir 31.10.2017
Srbija i ove godine, treći put za redom, beleži rast na Duing biznis listi koja meri uslove poslovanja u 190 zemlje sveta. U najnovijem izveštaju Duing biznis liste za 2018. Srbija se nalazi na 43. mestu i u odnosu na prošlogodišnju listu… »

Imao sve sastojke za izradu bombe: U Nemačkoj uhapšen tinejdžer iz Sirije

Kurir 31.10.2017
Specijalne snage nemačke policije uhapsile su rano jutros Sirijca Jamena A. (19) zbog sumnje da je pripremao teroristički napad. On je uhapšen u Šverinu na severoistoku zemlje, po nalogu tužilaštva, a policija je pretražila stan okrivljenog, kao i… »

Domaća valuta bez variranja: Evro danas 119,31

Kurir 31.10.2017
Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 119,3137 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je juče koštao 119,3253 dinara. Dinar je prema evru jači za… »

Radost za penzionere: Vlada donela odluku da se najstarijima isplati pomoć od 5 000 dinara

Kurir 31.10.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije saopštila je da je na današnjoj sednici donela je odluku da se penzionerima jednokratno isplati po pet hiljada dinara, u skladu sa nastojanjem Vlade da se zaštiti standard i poboljša ekonomska sigurnost korisnika penzija. Vlada… »