Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 31.10.2017

Atlantic u prvih devet meseci 2017. ostvario rast prihoda i profitabilnosti

Nova ekonomija 31.10.2017
Atlantic Grupa je u prvih devet meseci 2017. ostvarila ukupni prihod od prodaje u iznosu od 531,1 miliona eura što u odnosu isto razdoblje 2016. godine predstavlja rast od 4,4 odsto. Dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 59,2 miliona… »

Nemačka policija uhapsila Sirijca koji je planirao teroristički napad eksplozivom

Nova ekonomija 31.10.2017
Sirijac Jamen A. (19), osumnjičen da je planirao da izvede teroristički napad u Nemačkoj, uhapšen je u gradu Šverinu. Istražioci su saopštili da postoje "veoma osnovane sumnje" da je mladić planirao da izvede islamistički motivisan teroristički… »

Brnabić: Očekujem dalji rast industrijske proizvodnje u Srbiji

Nova ekonomija 31.10.2017
Rast industrijske proizvodnje u Srbiji u septembru je bio 7,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a 7,9 odsto u odnosu na prošlogodišnji prosek i očekuje se dalji rast, izjavila je premijerka Ana Brnabić. "To je odličan pokazatelj… »

Srbija na 43. poziciji na Duing biznis listi Svetske banke

Nova ekonomija 31.10.2017
Srbija se na novoj Duing biznis listi Svetske banke, gde su rangirane zemlje po lakoći poslovanja, nalazi na 43. poziciji, što je napredak za četri mesta u odnosu na prošlu godinu, objavila je danas Svetska banka. Kako je istaknuto, Srbija je… »

Indijci žele da kupe Industriju motora i traktora iz Beograda

Nova ekonomija 31.10.2017
Jedna od indijskih kompanija Mahindra ili Tata kupuje Industriju mašina i traktora iz Beograda. Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je da će predstojećeg vikenda razgovati sa dva najveća indijska proizvođača traktora… »

Mali: Radovi u Beogradu će biti završeni do 16. novembra

Nova ekonomija 31.10.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da očekuje da svi radovi na beogradskim ulicama budu završeni pre krajnjeg roka koji je 16. novembar. "Svi radovi će biti gotovi do 16. novembra. Ja očekujem i ranije. U ponedeljak ili utorak… »

Dojče vele: Koju cenu plaća Šabac za to što je jedini opozicioni grad u Srbiji

Nova ekonomija 31.10.2017
Ukupan dug države prema Šapcu popeo se na pet miliona evra. To je, kažu u gradskoj administraciji, samo deo cene koju Šabac plaća zato što je jedini opozicioni grad u Srbiji, prenosi Dojče vele (DW). "Pucanjem Zorke urušen je sistem koji je… »

Profit Samsunga ove godine tri puta veći nego u 2016.

Nova ekonomija 31.10.2017
Samsung Electronics je saopštio da će njegova operativna dobit u trećem tromesečju biti gotovo trostruko veća nego u istom razdoblju prošle godine i dosegnuti rekordni nivo, zahvaljujući snažnom rastu potražnje za memorijskim čipovima… »

Srbiji potrebno oko 14 milijardi evra za sprovođenje ekoloških propisa

Nova ekonomija 31.10.2017
Srbiji će u narednih 20 godina biti potrebno oko 14 milijardi evra za sprovođenje ekoloških propisa, a najveći deo tih sredstava se odnosi na sektor voda, industrijsko zagađenje i velika ložišta, rekao je potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS)… »

Srbija ove godine uvezla za trećinu više svinjskog mesa nego prošle godine

Nova ekonomija 31.10.2017
U prvih sedam meseci ove godine Srbija je uvezla za trećinu više svinjskog mesa nego lane, a proizvođačka industrija u toj grani beleži pad od oko tri odsto, tvrde u Privrednoj komori Srbije. Zašto Srbija sa tradicijom uzgoja svinja i sa kvalitetnim… »