Izvor: RTS arhiva vesti 31.10.2017

Puđdamon: U Briselu na neodređeno vreme

RTS 31.10.2017
Smenjeni predsednik katalonske vlade Karles Puđdamon objasnio je da je u Brisel doputovao kako bi "delovao u slobodnim i bezbednim uslovima", negirajući istovremeno da će tražiti politički azil u Belgiji. Karles Puđdamon ističe da će se vratiti u… »

Gojkovićeva: Troje poslanika Dveri mi upalo u kabinet

RTS 31.10.2017
Predsednica parlamenta Maja Gojković kaže da je danas u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri, među kojima je bio i lider te stranke Boško Obradović i da su vikali, vređali i fizički je sprečavali da izađe iz kabineta. Šef poslaničke grupe… »

Đurić: Odluka Surinama demantovala sve tvrdnje iz Prištine

RTS 31.10.2017
Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je divna vest da je Surinam povukao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i istakao da to demantuje sve tvrdnje vlasti u Prištini da je proces priznavanja nepovratan. "Ova odluka Surinama demantuje… »

Lavrov: Pritisak na Srbiju kao na Ukrajinu pred Majdan

RTS 31.10.2017
Mešanje u unutrašnja pitanja Srbije predstavlja nastavak pritisaka SAD na Beograd da napravi izbor između saradnje sa Rusijom i Evropskom unijom, kaže ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenosi "Sputnjik". "Nedavno je u Srbiji boravio… »

Prvi okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosmetu

RTS 31.10.2017
Akademska zajednica, odnosno pravnici u okviru te zajednice izneli su različita mišljenja u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ona su bila u rasponu od "realne unije Srbije i Kosova" do poruka… »

Optužnica protiv trojice "škaljaraca" u Beogradu

RTS 31.10.2017
Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih za nelegalno nošenje oružja, za koje se sumnja da su pripadnici "škljarskog klana" iz Crne Gore, a sud je jednom od njih produžio pritvor u kojem se nalazi od… »

Tokio, ubio devet osoba i sakrio tela u stanu

RTS 31.10.2017
Japanska policija pronašla je devet tela u stanu na periferiji Tokija i uhapsila 27-godišnjeg muškarca koji je priznao zločin, javili su jutros mediji. Glave dve žrtve bile su odrubljene i sklonjene u zamrzivač, a delovi tela ostalih žrtava u… »

Pacolijev savetnik: Surinam nije povukao priznanje Kosova

RTS 31.10.2017
Kosovsko ministarsto spoljnih poslova negiralo je da je država Surinam povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije. Jetlir Ziberaj, savetnik ministra spoljnih poslova Kosova, izjavio je za portal Ljajmi da je "izjava ministra… »

Srbija deseta na svetu po izdavanju građevinskih dozvola

RTS 31.10.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija ove godine deseta na svetu u oblasti izdavanja građevinskih dozvola. "U 15 časova po našem vremenu u Vašingtonu, Svetska… »

Nemačka, uhapšen Sirijac sa "konkretnim" planovima za napad

RTS 31.10.2017
Specijalne snage nemačke policije uhapsile su rano jutros Sirijca Jamena A. (19) zbog sumnje da je pripremao teroristički napad. Jamen A. je uhapšen u Šverinu na severoistoku zemlje, po nalogu tužilaštva, a policija je pretražila stan okrivljenog… »