Arhiva vesti 01.11.2017

Haos u Skupštini: Gojkovićeva pokazivala modrice (video)

Pravda 01.11.2017
Upad troje poslanika Dveri u kabinet predsednice parlamenta Maje Gojković i danas je izazvao burnu raspravu na sednici Skupštini Srbije tokom koje je Gojković pokazala modricu zadobijenu u tom incidentu, a istakla je da je snimak koji su o tome… »

Kuburović: Neopravdane kritike Tribunala na račun Srbije

Blic 01.11.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović danas je, na sastanku sa predsednikom Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Karmelom Ađijusom istakla da je Srbija ispoštovala gotovo sve zahteve Tribunala, i da su zato neopravdane kritike koje… »

Brnabić: Srbija ispunjavala obaveze prema Tribunalu

Večernje novosti 01.11.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je, na sastanku sa predsednikom Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Karmelom Ađijusom, rekla da je Srbija savesno ispunjavala svoje obaveze prema Sudu u Hagu. Predsednica Vlade Srbije Ana… »

Radnici Pošte blokirali kamion sa pošiljkama

RTV 01.11.2017
NOVI SAD - Radnici Pošte u Novom Sadu počeli su protest u 17 časova koji će, kako najavljuju, trajati do ponoći. Oko stotinak zaposlenih, nezadovoljni uslovima rada, okupilo se na ulazu Glavnog poštanskog centra u Novom Sadu i na taj način, na… »

Mihajlović: Po izdavanju građevinskih dozvola Srbija među najboljima u svetu

SEEbiz 01.11.2017
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović je rekla da je reforma građevinskih dozvola pokazala da Srbija može da sprovede kompleksne reforme i da u nečemu bude bolja čak i od… »

Trener Skenderbega: Partizan da nam obezbedi mir, kao što smo i mi njima!

Mozzart sport 01.11.2017
"Razlika u odnosu na prvu utakmicu biće u tome što protivnik neće morati da se prilagođava nama", kaže Ijir Daja. Trener albanskog Skenderbega Ijir Daja izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv Partizana u Ligi Evrope i poručio da fudbal treba… »

Ivica Dačić na zasedanju Uneska u Parizu: Odustajanje Kosova od kandidature velika pobeda za Srbiju

Kurir 01.11.2017
PARIZ - Za Srbiju velika je diplomatska pobeda i veliki uspeh to što je Kosovo odustalo od kandidature za prijem u članstvo Uneska i Generalna konferencija Uneska izuzetno je uspešna za Srbiju i pokazuje koliko je naša zemlja za dve godine ojačala… »

Advokat traži da Puđdemon bude ispitan u Belgiji

Politika 01.11.2017
BRISEL - Smenjeni katalonski lider Karles Puđdemon treba da bude ispitan u Belgiji, izjavio je njegov belgijski advokat Pol Bekert. Kako je Bekert izjavio za AP, Puđdemon ne ide u Madrid i treba da bude ispitan u Belgiji, ukoliko je to moguće. On može… »

Tramp najavljuje ukidanje lutrije za zelenu kartu zbog napada u Njujorku

Glas Amerike 01.11.2017
NJUJORK — Nadležni u Njujorku ispituju 29-godišnjeg Uzbekistanca Sajfula Saipova, koji je osumnjičen da je iznajmljenim kamionon uleteo u masu pešaka I bicklista na Menhetnu I ubio najmanje 8, a povredio više od 10 ljudi. Policija je saopštila da… »

Video lopta varljiva kao sudbina: Svilar odbranio penal i postigao auto-gol na "Old Trafordu"

Večernje novosti 01.11.2017
Osećanja su mi pomešana, naravno da sam jako emotivno doživeo odbranjen penal, dok kod Nemanjinog udarca ništa nisam mogao - kaže mladi golman. HOĆE, pa neće. Sudbina golmana uvek je nepredvidiva, nezahvalna. U to nepisano pravilo ponovo se uverio… »