Društvo arhiva vesti 08.11.2017

Dualno obrazovanje od 2019. godine

Danas 08.11.2017
Model dualnog obrazovanja u Srbiji počeće da se primenjuje od školske 2019/ 2020. godine, utvrđeno je Zakonom o dualnom obrazovanju koje su poslanici Skupštine Srbije danas usvojili. Ovaj model obrazovanja koji će biti uveden u sistem srednjeg… »

Epidemija malih boginja u Beogradu

Politika 08.11.2017
Prijavljena, a ne proglašena epidemija malih boginja u Beogradu. Gradski zavod za javno zdravlje prijavio je epidemiju malih boginja u Beogradu, ali to ne znači da je proglašena epidemija što bi podrazumevalo određene mere poput zabrane posete… »

Povučeno iz prodaje 1.953 kilograma cipiripi krema

Politika 08.11.2017
Inspektori Ministarstva poljoprivrede zabranili su promet i naložili povlačenje 1.953 kilograma kakao krem proizvoda i mlečnog krem proizvoda Nestle cipiripi, jer je komad gume upao u proizvod. „Nakon obaveštenja proizvođača Nestle Adriatik… »

Glasanjem o dualnom obrazovanju završena sednica

Dnevnik 08.11.2017
BEOGRAD: Skupština Srbije dana je usvojila četiri zakona iz oblasti obrazovanja, među kojima je i Zakon o dualnom obrazovanju koje će se realizovati se u sistemu srednjeg stručnog obrazovanja, kroz teorijsku nastavu i kroz rad kod poslodavca. Primena… »

NUNS: I nadzor je pritisak, nastavak etiketiranja N1

B92 08.11.2017
Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije navodi da novinari nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada, kao i da je i “nadzor nad izveštavanjem” takođe pritisak. "Jedan od važnih vidova pritiska odnosi se i na zabranu novinarima da… »

Do kraja godine 600 miliona od kazni za zdravstvo

RTV 08.11.2017
KRUŠEVAC - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da se do kraja ove godine očekuje da oko 600 miliona dinara bude uplaćeno u državni budžet na osnovu primene instituta oportuniteta, a taj će novac kao i do sada biti raspoređen onima… »

Evo gde je ubijen Draža: U jami na Zlatiboru pronađene naočare četničkog vođe!

Vesti online 08.11.2017
Nedavno otkriće masovne grobnice u pećini Cerova na Zlatiboru, potkrepljeno svedočenjima najstarijih meštana ovog kraja, pokazalo je da su na ovom mestu u junu 1945. surovo i bez presude likvidirani srpski mladići, povratnici iz rata. Prethodnih… »

Saobraćajni prekršaji zbog kojih se po novom zakonu ide odmah u zatvor

Noizz 08.11.2017
Novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju Vlada Srbije je usvojila prošle nedelje i uskoro bi trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine. Prema izmenjenim propisima, neki prekršaji će biti blaže, a neki strože tretirani. Ako ste bar malo pametni i… »

Hodžaj: Primeniti sve dosad dogovoreno, ograničiti dijalog

Blic 08.11.2017
Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj rekao je da Priština za kraj 2017. godine ima dva ključna cilja u dijalogu sa Beogradom - primeniti sve dosad dogovoreno i ograničiti dijalog u vremenskom i sadržinskom smislu na kontekst članstva Kosova u UN… »

Diković: Srbija i Rumunija oduvek prijatelji

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Srbija i Rumunija su oduvek bile prijateljske zemlje, a ono što je važno za dobre odnose jeste vojnoekonomska saradnja kao i saradnja kroz zajedničke obuke i obrazovanje, rekao je danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Diković… »