Izvor: BizLife arhiva vesti 08.11.2017

Sindikat Goše: Radikalnim merama protiv stečaja

BizLife 08.11.2017
Foto: Screenshot Sindikat Goše iz Smederevske Palanke odlučio je danas da se svim sredstvima sindikalne borbe, koji uključuju i radikalne mere, bori protiv uvođenja stečaja u tu fabriku šinskih vozila, saopštio je Savez samostalnih sindikata Srbije… »

Brnabić: Novi propisi za bolje uslove poslovanja

BizLife 08.11.2017
Foto: Beta Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da je Vlada Srbije posvećena stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta kako bi privukla investitore, ali i omogučila da privrednici koji već posluju budu zadovoljni i nastave da investiraju. Ona… »

Kontrola ili sklad: Kina uvodi sistem bodovanja građana

BizLife 08.11.2017
Foto: Pixabay Kineski predsednik Si Đinping odavno se zalaže za stvaranje „skladnog društva“, a sistem bodovanja treba da pomogne u ostvarenju tog cilja. U početku će svi imati po 1.000 poena, a zavisno od toga kako se budu ponašali, bodovi će… »

Ford našao partnera u Kini za elektromobile

BizLife 08.11.2017
Foto: Pixabay Kompanija Ford saopštila je da sa jednom kineskom kompanijom pokreće poslovni poduhvat razvoja električnih vozila namenjenih prodaji u Kini, najvećem tržištu za tehnologiju. Fordov poduhvat s kompanijom Anhui Zotje (Anhui Zotye… »

Evropa neće „Severni tok 2“

BizLife 08.11.2017
Foto: Pixabay Evropi nije potreban gasovod „Severni tok 2“ jer će se u budućnosti potrebe za „plavim gorivom“ u EU smanjiti, navodi se u materijalima Evropske komisije. Evropska komisija je uverena da će zbog smanjenja unutrašnje proizvodnje i… »

Srbija i Crna Gora u EU pre 2025?

BizLife 08.11.2017
Foto: Beta Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker očekuje da će Srbija postati članica Evropske unije i pre 2025. godine. „Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i pre 2025.“, odgovorio je Junker na pitanje novinara Tanjuga o… »

Nestle povukao Cipiripi kremove zbog komadića gume

BizLife 08.11.2017
Foto: screenshot Kompanija Nestle Adriatic povukla je sa domaćeg tržišta Cipiripi kremove svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine, posle prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu. Kompanija je saopštila da… »

Trik zvanična grickalica Olimpijskog tima Srbije

BizLife 08.11.2017
Foto: Promo U naredne četiri godine, TRIK će biti zvanična grickalica Olimpijskog tima Srbije, a tim povodom je svečano potpisan ugovor o saradnji Baninija i OKS-a. Ugovor su u Gradskoj kući u Kikindi potpisali Bojan Knežević, generalni direktor… »

Dobra vest: Povećava se neoporezivi deo zarada

BizLife 08.11.2017
Foto: Pixabay Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da Vlada odlučila da poveća neoporezivi deo zarade, što će biti uračunato i u budžet na narednu godinu. Brnabić novinarima nije kazala koliko će iznositi neoprezivi deo zarade, koji je sada… »

„HR CODE“ konferencija 7. decembra u Madlenianumu

BizLife 08.11.2017
Foto: Promo Druga po redu konferencija „HR CODE“ biće održana 7. decembra 2017. godine u pozorištu Madlenianum, u organizaciji kompanije ManpowerGroup Srbija. Konferencija će još jednom okupiti predstavnike IT kompanija iz Srbije i Evrope, čiji… »