Izvor: BizLife/Zabava arhiva vesti 08.11.2017

Kontrola ili sklad: Kina uvodi sistem bodovanja građana

BizLife 08.11.2017
Foto: Pixabay Kineski predsednik Si Đinping odavno se zalaže za stvaranje „skladnog društva“, a sistem bodovanja treba da pomogne u ostvarenju tog cilja. U početku će svi imati po 1.000 poena, a zavisno od toga kako se budu ponašali, bodovi će… »

Evropa neće „Severni tok 2“

BizLife 08.11.2017
Foto: Pixabay Evropi nije potreban gasovod „Severni tok 2“ jer će se u budućnosti potrebe za „plavim gorivom“ u EU smanjiti, navodi se u materijalima Evropske komisije. Evropska komisija je uverena da će zbog smanjenja unutrašnje proizvodnje i… »

4 pitanja za najprecizniji test za određivanje ličnosti

BizLife 08.11.2017
Foto: Youtube printscreen, pixabay Majers-Brigs test je napravljen tokom Drugog svetskog rata kako bi pomogao ženama da bolje nađu posao i zamene muškarce koji su otišli da se bore. Nakon odgovaranja na nekoliko pitanja, dobile bi kratak izveštaj… »

Psiholog poručuje marketinškoj industriji: Prestanite da koristite poruku „Lepa si“

BizLife 08.11.2017
Foto: Pixabay Reni Engeln, doktorantkinja i profesorka psihologije na „Northwestern“ Univerzitetu, napisala je tekst za sajt „Psychology Today“ o tome zašto bi marketinška industrija trebalo da prestane da poručuje ženama da su lepe. Prenosimo… »

Neto dobit NIS-a poterala cenu akcija

BizLife 08.11.2017
Neto dobit NIS-a koja je za devet meseci ove godine porasla za 2,6 puta u poređenju sa istim periodom prošle godine i iznosi 20,1 milijardu dinara, odrazila se u protkla dva dana i na skok akciaj na berzi. Ovo faktički znači da se akcionari mogu… »

NIS peti put dobitnik nagrade za najbolje odnose sa investitorima

BizLife 08.11.2017
Foto: NIS NIS a.d. Novi Sad dobitnik je Zlatne plakete Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima u 2017. godini, a ovo vredno priznanje osvojeno je u konkurenciji 17 domaćih i regionalnih kompanija. NIS je već peti put dobitnik nagrade koja… »