Izvor: Blic arhiva vesti 08.11.2017

Posle nasilja nad učenicom: Ministarstvo poslalo inspekciju u školu, pokrenut postupak protiv nasilnika

Blic 08.11.2017
Ministarstvo prosvete saopštilo je danas, povodom slučaja nasilja u Tehničkoj školi u Aranđelovcu, da je posle prikupljanja relevantnih informacija pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera događaja. Učenicu Tehničke škole… »

"Ni ja, ni moja porodica nemamo veze s gošom": Brnabić: Čast mi je da budem premijerka, ali strašni su napadi na moju…

Blic 08.11.2017
Premijerka Ana Branbić je izjavila danas da niti ona, niti bilo ko iz njene porodice ima bilo kakve veze sa privatizacijom Goše. Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da promentariše kako reaguje na optužbe iz opozicije da njen brat stoji iza… »

Mihajlović: Odgovornost je jasno na Mrkonjiću

Blic 08.11.2017
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da smatra da je ceo slučaj oko postavljanja gline na delu puta Ub-Lajkovac na Koridoru 10 sramota i navela da je jasno da je odgovornost na bivšem ministru građevinarstva Milutinu… »

Haos u "goši": Radnici ponovo u štrajku, novog direktora oterali sa kapije

Blic 08.11.2017
Nema mira u Fabrici šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci. Nakon što je pokrenut predstečajni postupak radnici su ponovo započeli štrajk, a danas nisu dozvolili direktoru, koga je umesto dosadašnjeg, poslao vlasnik da uđe u fabriku. -… »

Jeremić i Janković "istinskoj opoziciji": Da tražimo od vlasti da OEBS nadgleda beogradske izbore

Blic 08.11.2017
Predsednici Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana, Vuk Jeremić i Saša Janković, predložili su svim liderima "istinske opozicije da se zajednički uputi zahtev režimu da predstojeće beogradske izbore nadzire puna posmatračka misija OEBS-a"… »

Usvajanjem paketa obrazovnih zakona Skupština Srbije završila rad

Blic 08.11.2017
Skupština Srbije danas je usvojila četiri zakona iz obalsti obrazovanja, među kojima je i Zakon o dualnom obrazovanju koje će se realizovati se u sistemu srednjeg stručnog obrazovanja, kroz teorijsku nastavu i kroz rad kod poslodavca. Primena tog… »

Tramp preti Kimu: "Svaki korak koji napraviš niz ovaj mračni put uvećava opasnost. Ne iskušavaj nas"

Blic 08.11.2017
Američki predsednik Donald Tramp je, tokom posete Seulu, uputio oštru poruku Severnoj Koreji da "ne potcenjuje i ne iskušava" SAD. - Ne potcenjujte nas. Ne iskušavajte nas - rekao je Tramp, dodajući da severnokorejskog lidera Kim Džong Una oružje… »

Epidemija malih boginja u Beogradu: Registrovan virus kod pet osoba koje nisu međusobno povezane

Blic 08.11.2017
Cеntаr zа коntrоlu i prеvеnciјu bоlеsti Grаdsкоg zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Bеоgrаd prijavio je danas Institutu "Bаtut" еpidеmiјu mаlih bоginjа nа tеritоriјi Bеоgrаdа, a tokom dana pojavio se još jedan slučaj… »

Povučeno 1.953 kilograma "Cipiripi krema", pronađeni komadići gume

Blic 08.11.2017
Inspektori Ministarstva poljoprivrede zabranili su promet i naložili povlačenje 1.953 kilograma kakao krem proizvoda i mlečnog krem proizvoda Nestle cipiripi, jer je komad gume upao u proizvod. "Nakon obaveštenja proizvođača Nestle Adriatik d.o.o… »

Dačić pozvao ambasador Srbije u Ukrajini na konsultacije

Blic 08.11.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom. Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa… »