Izvor: Danas arhiva vesti 08.11.2017

Grupa učenika maltretirala devojčicu u Aranđelovcu (VIDEO)

Danas 08.11.2017
U školu će biti upućena Republička prosvetna inspekcija, kažu iz Ministarstva prosvete. Na Jutjubu se pojavio uznemirujući snimak,nastao u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca, a u kom grupa učenika udara drugu učenicu koja sedi na… »

Brnabić: Priče o “Goši” su napad na moju porodicu

Danas 08.11.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema nikakve veze sa privatizacijom fabrike "Goša", kao ni članovi njene porodice. Tvrdnje da je moj brat otkupio dug "Goše" predstavljaju napad na moju porodicu, koja trpi zbog odluke da uđem… »

Ministarstvo podnelo krivičnu prijavu protiv Mrkonjića

Danas 08.11.2017
Ministarstvo saobraćaja, građevine i infrastrukture podnelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra Milutina Mrkonjića. Takođe, prijava je podneta i protiv 13 lica zbog zloupotreba na deonici auto-puta Ub-Lajkovac. Prijava je predata Tužilaštvu… »

Izvući pouke iz derbija

Danas 08.11.2017
Dobili su lekciju u ponedeljak uveče, a već večeras trebalo bi da pokažu reakciju protiv glavnog favorita grupe C Evrokupa (20.00). Crvena zvezda demonstrirala je trenutnu superiornost u odnosu na večitog rivala, a košarkaši Partizana, u razmaku od… »

Radnici Goše nisu pustili novog direktora u fabriku

Danas 08.11.2017
Radnici Goše nisu danas pustili u fabriku novog direktora Radišu Savića, koji je na tom mestu trebalo da zameni bivšeg, tek otpuštenog, direktora Milutina Šćepanovića. Tako su posle šest meseci konstantnog štrajka i mesec dana rada zaposleni u… »

OEBS da nadgleda beogradske izbore

Danas 08.11.2017
Predsednici Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana, Vuk Jeremić i Saša Janković, predložili su liderima opozicije da se zajednički uputi zahtev režimu da beogradske izbore nadzire puna misija OEBS-a, navode iz Narodne stranke. Pismo je… »

Dualno obrazovanje od 2019. godine

Danas 08.11.2017
Model dualnog obrazovanja u Srbiji počeće da se primenjuje od školske 2019/ 2020. godine, utvrđeno je Zakonom o dualnom obrazovanju koje su poslanici Skupštine Srbije danas usvojili. Ovaj model obrazovanja koji će biti uveden u sistem srednjeg… »

Epidemija malih boginja u Beogradu

Danas 08.11.2017
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje danas prijavio epidemiju malih boginja na teritoriji Grada Beograda, sa pet obolelih, kod kojih je laboratorijski potvrđena dijagnoza na Institutu Torlak. Obolele osobe nisu bile u… »

Novi ambasador Hrvatske kod Dačića

Danas 07.11.2017
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u posetu novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordana Bakotu. Ministar Dačić je poželeo hrvatskom ambasadoru dobrodošlicu u Srbiju i… »

Mihajlović poručuje Mrkonjiću: Ne može da niko nije odgovoran

Danas 08.11.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da ne može da niko ne bude odgovoran zbog toga što će građani Srbije platiti još milijardu dinara za put koji je već izgrađen. Zbog toga je, kako je rekla… »