Izvor: Dnevnik/Zabava arhiva vesti 08.11.2017

Kanada: Otvoren restoran u kome su zaposleni oboleli od HIV-a

Dnevnik 08.11.2017
TORONTO: Grupa kanadskih gurmana otvorila je privremeni restoran u kome rade osobe zaražene HIV-om, u nastojanju da sruše predrasude o prenošenju tog virusa. Restoran je otvoren u Torontu u utorak, a kuvar je osoba zaražena HIV virusom, da bi se… »

Trabant danas proslavio 60 godina

Dnevnik 08.11.2017
Trabant – automobil koji je proizvodila isočnonemačka fabrika automobila VEB Sachsenring Automobilwerke Cwikau iz Cvikaua, u Saksoniji, proslavio je danas 60. rođendan. Iako se već dugo ne proizvodi, mnogi kolekcionari i zaljubljenici u ovaj… »

Bivši agenti Mosada istražuju žene koje su optužile Vajnštajna

Dnevnik 08.11.2017
Holivudski producent Harvi Vajnštajn unajmio je nekoliko privatnih bezbednosnih agencija, uključujući izraelsku Crnu kocku (Black Cube), da istražuju žene koje ga optužuju za seksualno napastvovanje, piše Njujorker. Zaposleni u Crnoj kocki se sami… »

Recept dana: Ćufte sa tunjevinom

Dnevnik 08.11.2017
Jednostavan, zdrav i ukusan obrok, u kom mogu da uživaju i oni koji baš nisu neki ljubitelji mesa. Sastojci: - 2 konzerve tunjevine, - glavica crnog luka, - 3 čena belog luka, - ½ struka praziluka, - 1 crvena paprika, - 4 kašike prezle, - 2 kašike… »

Danas je Mitrovdan: Ko ne ostane kod kuće, noćiće po tuđim kućama

Dnevnik 08.11.2017
Vernici i Srpska pravoslavna crkva slave danas praznik Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznat kao Mitrovdan, u znak sećanja na stradanje i smrt tog svetitelja. Dimitrije je rođen u Solunu u trećem veku za vreme cara Maksimilijana (240–310), koji… »