Izvor: Gde investirati arhiva vesti 08.11.2017

Poslovna klima u Srbiji bolja nego pre 10 godina

Gde investirati 08.11.2017
Savet stranih investitora ocenio je da je poslovna klima u Srbiji danas daleko bolja nego pre 10 godina, piše u predgovoru “Bele knjige” za 2017. godinu, koju potpisuje predsednica Jana Mihajlova, regionalna direktorka kompanije “Nestle… »

Beogradska berza: Akcije NIS-a i dalje najtraženije

Gde investirati 08.11.2017
Trgovanje na Beogradskoj berzi je juče obeležio solidan promet, koji se, kao i juče, duguje državnim dužničkim hartijama. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 265,0 miliona dinara (2,2 miliona evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, se… »

Wall Street: Indeksi postigli novi rekord

Gde investirati 08.11.2017
Na Wall Streetu je u utorak Dow Jones indeks dostigli novi rekordni nivo četvrti dan zaredom, dok je S&P 500 oslabio pod pritiskom pada cena akcija u finansijskom sektoru. Dow Jones ojačao je 0,04 odsto, na rekordnih 23.557 bodova, dok je S&P 500… »

Ivica Dačić: Srbija posvećena članstvu u EU ali i saradnji s drugim partnerima

Gde investirati 08.11.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Srbija opredeljena da vodi “principijelnu i miroljubivu” politiku. “Prvi spoljnopolitički prioritet Srbije jeste punopravno članstvo u Evropskoj uniji i aktivno smo… »

Nouriel Roubini: Bitcoin je špekulativni mehur koji će eksplodirati

Gde investirati 08.11.2017
Kriptovaluta bitcoin je izuzetno špekulativni mehur koji će na kraju eksplodirati, upozorava poznati ekonomista Nouriel Roubini, poznatiji kao “dr Propast”. “Prema mom mišljenju, imamo gigantski špekulativni mehur koji se odnosi na bitkoin, koji… »

Evropske berze podstaknute dobrim rezultatima kompanija

Gde investirati 08.11.2017
Na evropskim berzama u sredu ujutro cene akcija blago su porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima niza kompanija. STOXX 600 indeks vodećih evropskih akcija bio je oko 9,45 sati u blagom plusu, nakon što je… »

EBRD planira novu emisiju dinarskih obveznica

Gde investirati 08.11.2017
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira da ponovo uđe u proces izdavanja obveznica u dinarima. Kako ne uspevaju lako da plasiraju dinare na domaćem trištu, neophodno je pospešivanje kreditiranja u dinarima, izjavila je danas direktorka… »

Uzgojem organske bundeve do sigurne zarade

Gde investirati 08.11.2017
Članovi porodice Sjerić iz bijeljinskog sela Ljeljenča na svom imanju već sedam godina proizvode organsku bundevu, a ove godine posejali su više od šest hektara, i to nekoliko sorti. “Uz mnogo rada i upornosti na našem području mogu da uspevaju… »

Aerodrom Nikola Tesla: Raspisan tender za radove na Terminalu 2

Gde investirati 08.11.2017
Aerodrom Nikola Tesla raspisao je tender za radove na uređenju dela Terminala 2 kako bi se obezbedio prostor za postavljanje kioska za samostalnu registraciju putnika na let. Air Serbia je naime, uputila zatev beogradskom aerodromu za implementaciju… »

IPO naredne godine napokon stiže na Beogradsku berzu

Gde investirati 08.11.2017
Na Beogradskoj berzi će se 2018. pojaviti investitor koji će lansirati IPO najveći u stotinu godina, najavili su učesnici konferencije “Upgrade in Belgrade”. Srbija je jedina država regiona koja u modernoj istoriji nije imala Inicijalnu javnu… »