Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 08.11.2017

Trampovo upozorenje Severnoj Koreji: Ne iskušavajte nas

Glas Amerike 08.11.2017
Predsednik SAD Donald Tramp oštro je upozorio severnokorejskog lidera Kim Džong Una u sredu, poručivši mu da ga oružje koje stiče "ne čini bezbednijim, već da njegov režim dovodi u smrtonosnu opasnost''. U govoru, koji je održao nekoliko sati… »

Junker: Srbija i CG će u EU pre 2025. godine

Glas Amerike 08.11.2017
Iako u Evropskoj komisiji nerado govore o datumima i rokovima za prijem novih članica, danas je predsjednik Evropske komisije, Žan-Klod Junker napravio izuzetak. Na direktno pitanje da li očekuje da će u skladu sa njegovom vizijom Unije, Srbija i Crna… »

Velike pobede demokrata u Virdžiniji i Nju Džersiju

Glas Amerike 08.11.2017
Demokrate su ostvarile niz važnih pobeda u trkama za guvernere saveznih država koje su održane u utorak uveče. Ralf Nordam pobedio je na izborima za guvernera Virdžinije, za koje se pred samo glasanje predviđalo da će biti vrlo tesni. Nordam je na… »

Na teritoriji Beograda prijavljena epidemija malih boginja

Glas Amerike 08.11.2017
Gradski zavod za javno zdravlje prijavio je epidemiju malih boginja u Beogradu , jer su laboratorijski potvrđene morbile kod pet osoba. U ponedeljak je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio da je od početka oktobra do danas… »

Populizam uništava institucije i medije, tabloidi su mu "pretorijanska garda"

Glas Amerike 08.11.2017
Populizam, svojevrsan "kvar demokratije", razara institucije i uništava profesionalne medije, dok na drugoj strani stvar svoja, tabloidna glasila koja predstavljaju svojevrsnu "pretorijansku gardu" populističkih režima. Srbija u priči o populizmu nije… »

Bivši Trampov savetnik svedočio o poseti Moskvi 2016.

Glas Amerike 08.11.2017
Karter Pejdž, spoljnopolitički savetnik Donalda Trampa za vreme predizborne kampanje prošle godine, rekao je saradnicima iz izbornog štaba da je, tokom svoje posete Moskvi u julu prošle godine, stekao "neverovatan uvid" od ruskih zakonodavaca i… »

Uber razvija leteći taksi

Glas Amerike 08.11.2017
Kompanija Uber saopštila je da je potpisala ugovor sa američkom svemirskom agencijom NASA-om o razvijanju flote letećih taksija sa vertikalnim uzletanjem i sletanjem do kraja ove decenije. Kompanija se nada da će početi da prevozi prve putnike tim… »

SAD: Istorijske pobede manjina na guvernerskim i lokalnim izborima

Glas Amerike 08.11.2017
I dok je najveći deo pažnje fokusiran na američke demokratske kandidate koji su juče (utorak) pobedili aktuelne republikance u dve značajne guvernerske trke, zabeležene su takodje sveobuvhatne pobede demokrata iz redova manjinskih I LGBT kandidata… »

Kremlj: Moguć susret Putina i Trampa u Vijetnamu

Glas Amerike 08.11.2017
Predsednik Tramp i ruski predsednik Putin verovatno će se sastati kasnije ove nedelje na marginama ekonomskog samita u Vijetnamu, saopšteno je iz Kremlja. Juri Ušakov, Putinov savetnik za spoljnu politiku rekao je da „postoje stvari o kojima treba… »

NATO: Važna uloga Rusije i Kine za rešenje severnokorejske krize

Glas Amerike 08.11.2017
Nova, efikasnija komandna struktura, brži raspored snaga, podizanje nivoa sajber odbrane, globalni izazovi, Sjeverna Koreja i Avganistan neke su od tema skupa ministara odbrane NATO koji je u utorak počeo u Briselu. "Danas donosimo odluke o novim… »