Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 08.11.2017

Danas je Mitrovdan

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznat kao Mitrovdan, u znak sjećanja na stradanje i smrt ovog svetitelja. Ovaj svetac je život okončao u tamnici 306. godine kao borac za hrišćansku vjeru… »

Stamatović: Memorijalni kompleks žrtvama u Mušvetama, ali i svim srpskim žrtvama genocida u 20. veku

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Čajetina – Povodom otkrivanja posmrtnih ostataka nekoliko desetina srpskih mladića u pećini, u zlatiborskom selu Mušvete, na području Čajetine, koje je, pred kraj Drugog svetskog rata, surovo likvidirala "bratska" komunistička ruka, samo zato… »

Naočare generala Draže pronađene u jami Cerova?

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Čajetina - U pećini na Zlatiboru, među skeletima, otkriven predmet koji bi mogao da reši misteriju ubistva Draže Mihailovića, pišu "Večernje novosti". Nedavno otkriće masovne grobnice u pećini Cerova na Zlatiboru, potkrepljeno svedočenjima… »

Upozorenje vlasnicima izgubljenih životinja

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Čačak - Komunalna policija upozorava sve vlasnike odnosno držaoce, koji izgube životinju, da su dužni da taj gubitak bez odlaganja, a najkasnije u roku od tri dana, od dana gubitka životinje, prijave preduzeću JKP „Komunalac“ Čačak, radnim… »

Ilić: imam papire za sve malverzacije Gradskih vlasti, Parezanović: sve bi bilo bolje da je Velja imao još jednog brata

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović vidi se da ne zna mnogo o politici. On to pokazuje svakodnevno po načinu na koji vodi grad, po silnim incidentima u gradskom parlamentu, promenama poslovnika Skupštine, po kojima je opoziciji gotovo oduzeo reč i… »

Odbornici sutra o drugom rebalansu budžeta

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Čajetina – Predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović sazvao je za sutra 19. sednicu lokalnog parlamenta a na dnevnom redu će se naći 17 tačaka dnevnog reda. Odbornici lokalnog parlamenta imaće priliku da raspravljaju o izvršenju… »

Plazinića izbacuju iz ateljea, Grad Čačak mora da zaštiti svog međunarodno priznatog umetnika

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Čačak - Akademski slikar Božidar Plazinić biće po svemu sudeći izbačen iz svog ateljea koji se nalazi u dvorišnoj zgradi Doma učenika u Čačku, a koji je taj ruinirani prostor sa dvorištem izgradio ličnim sredstvima. Dom je pre godinu ipo dana… »

Počinje izgradnja vodovoda Goduša

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Priboj - Dugogodišnji problem lošeg vodosnabdevanja u Goduši, uskoro će biti rešen izgradnjom vodovoda. Radovi koji su počeli 30. oktobra trajaće dva meseca, nakon čega će građani ovog naselja imati uredno vodosnabdevanje, saopšteno je na sajtu… »

Završena uspešna turistička sezona u kampu na Zlatiboru

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Čajetina - Kamp na Zlatiboru je ove turističke sezone izuzetno uspešno poslovao i zabeležio je gotovo 50 odsto više individualanih posetilaca, u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je na sajtu opštine Čajetina. Zlatibor, kao jedna od vodećih… »

Milanovac učesnik „Eko-kviza“

Glas Zapadne Srbije 08.11.2017
Gornji Milanovac - U organizaciji Javno komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ iz Beograda održano je prvo republičko takmičenje iz ekologije „Eko-kviz“. Takmičenje je održano u Pionirskom gradu u Beogradu, uz učešće ekipa iz Beograda… »