Izvor: Kurir arhiva vesti 08.11.2017

Krivični postupak protiv maloletnih napadača iz aranđelovca: Troje tinejdžera ide na sud zbog prebijanja učenice

Kurir 08.11.2017
Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog nasilja nad B.N, učenicom prvog razreda Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, koji se dogodio sredinom oktobra. Prema saopštenju Višeg… »

Bela knjiga 2017. Brnabić: Vlada posvećena stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta

Kurir 08.11.2017
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da je Vlada Srbije posvećena stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta kako bi privukla investitore, ali i omogučila da privrednici koji već posluju budu zadovoljni i nastave da investiraju. Ona… »

Mihajlovićeva ponovo oplela po Mrkonjiću: Jasno je da kriv za glinu na putu Ub-Lajkovac

Kurir 08.11.2017
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da smatra da je ceo slučaj oko postavljanja gline na delu puta Ub-Lajkovac na Koridoru 10 sramota i navela da je jasno da je odgovornost na bivšem ministru građevinarstva Milutinu… »

Haos u goši: Radnici sprečili novog direktora da uđe u fabriku! Intervenisala policija

Kurir 08.11.2017
Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” sprečili su novog generalnog direktora Radišu Savića da uđe u fabriku, a zbog mogućih sukoba, intervenisala je policija. Novi direktor je, u pratnji policajaca, otišao u policiju i tužilaštvo zajedno sa… »

Janković i Jeremić traže OEBS na izborima: Poslali pismo da im se pridruži i ostatak opozicije

Kurir 08.11.2017
Predsednici Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana, Vuk Jeremić i Saša Janković, predložili su svim liderima istinske opozicije da se zajednički uputi zahtev režimu da predstojeće beogradske izbore nadzire puna posmatračka misija OEBS-a… »

Završena sednica skupštine Srbije sa 12 tačaka dnevnog reda: Usvojen Zakon o dualnom obrazovanju

Kurir 08.11.2017
BEOGRAD - Skupština Srbije danas je usvojila četiri zakona iz obalsti obrazovanja, među kojima je i Zakon o dualnom obrazovanju koje će se realizovati se u sistemu srednjeg stručnog obrazovanja, kroz teorijsku nastavu i kroz rad kod poslodavca… »

Danas sastanak moćnika: Tramp sleteo u Kinu, evo šta će tražiti od Sija

Kurir 08.11.2017
Američki predsednik nalazi se na azijskoj turneji u okviru koje je već posetio Japan i Južnu Koreju a u svim razgovorima jedna od glavnih tema je Severna Koreja i njeni nuklearni programi. Trampova adminsitracija vidi Peking kao ključ u kontorlisanju… »

Prijavljena epidemija u Beogradu: Male boginje potvrđene kod 5 zaraženih!

Kurir 08.11.2017
Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da obolele osobe nisu bile u kontaktu sa osobama sa područja Kosova i Metohije, niti sa osobama sa slicnom kliničkom slikom na teritoriji prebivališta. Oboleli su nevakcinisani… »

Inspekcija reagovala: Iz prodaje povučeno skoro dve tone cipiripi krema

Kurir 08.11.2017
Inspektori Ministarstva poljoprivrede zabranili su promet i naložili povlačenje 1.953 kilograma kakao krem proizvoda i mlečnog krem proizvoda Nestle cipiripi, jer je komad gume upao u proizvod. "Nakon obaveštenja proizvođača Nestle Adriatik d.o.o… »

Ambasador Srbije u Ukrajini pozvan na konsultacije: Srbija neće da bude kolateralna šteta odnosa koji nemaju veze sa nama

Kurir 08.11.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom. Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa… »