Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 08.11.2017

Janković i Jeremić traže da OEBS prati beogradske izbore

Nedeljnik 08.11.2017
PSG i Narodna stranka pozvali opoziciju da se priključi zajedničkom zahtevu koji će biti upućen OEBS. Predsednici Pokreta slobodnih građana i Narodne stranke, Saša Janković i Vuk Jeremić, predložili su liderima "istinske opozicije da se… »

Sad i zvanično: Proglašena epidemija malih boginja

Nedeljnik 08.11.2017
Oboleli su nevakcinisani, odnosno nepoznatog vakcinalnog statusa, navodi se u saopštenju. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje danas prijavio epidemiju malih boginja na teritoriji Grada Beograda, sa pet obolelih, kod… »

Trampova pobeda, godinu dana kasnije: On i dalje vodi kulturološki rat protiv svih

Nedeljnik 08.11.2017
Tramp je zatresao planetu pobedom na izborima pre tačno godinu dana. Merenje uspeha njegovih prethodnika bilo je vrlo jednostavno - odgovorom na pitanje šta su postigli. Tramp nameće drugo pitanje - šta se desi ako predsednik i ne mari mnogo za to… »

Senke nad Balkanom: Kako je Pavelić sreo Misirca

Nedeljnik 08.11.2017
"Šteta što pasionirani ruski gledaoci 'Senki nad Balkanom' neće moći da razumeju jednu od najintrigantnijih scena koja se desila u trećoj epizodi, kad Misirac ('Povratak otpisanih') daje Anti Paveliću da s noža proba srpski kajmak", piše Zoran… »

Volt Dizni ukinuo zabranu za "L.A. tajms" posle brojnih kritika

Nedeljnik 08.11.2017
Zbog zabrane Los Anđeles tajmsu brojni mediji su najavili da ubuduće neće pisati kritike neobjavljenih filmova kompanije Dizni, a među njima su bili i Njujork tajms i Boston gloub. Američka kompanija Volt Dizni ukinula je zabranu novinarima Los… »

"Tek dan posle Arsenala sam shvatio da je prečka sprečila snimanje 'Munje 2'": Zvezdan Terzić o povratku Zvezde na evropsku…

Nedeljnik 08.11.2017
"Očigledno je da je Milojević dobro poslagao stvari i nesumnjivo je da trener ima ogroman uticaj na rezultate. Što kaže grčka poslovica: 'Bolje da jedan lav vodi jedanaest magaraca nego da jedan magarac vodi jedanaest lavova.' Uloga lidera je mnogo… »

Sweet Virginia: Prva velika pobeda demokrata u eri Donalda Trampa

Nedeljnik 08.11.2017
Nepopularnost američkog predsednika potvrđena je i u trci za guvernera Virdžinije. To je, nadaju se demokrate, samo početak. Američki građani, bar oni sa pravom glasa, po prvi put su kaznili predsednika SAD Donalda Trampa i njegovu partiju, piše… »

Kako je Mića Popović oslobađao Zagreb: Šta krije "Ratni dnevnik" čuvenog srpskog slikara

Nedeljnik 08.11.2017
"To što sam pročitao bacilo mi je potpuno novo svjetlo kako na Miću, tako i na ostale siminovce, uključujući i jednog od najvećih Mićinih (kao i Mihizovih, Ćosićevih itd.) prijatelja - Žiku Stojkovića. Iz nekih, meni nepoznatih, razloga, taj… »

Poznati u Rajskim papirima: Harvija Vajnstina ne mogu da zaobiđu skandali

Nedeljnik 08.11.2017
Veliki broj poznatih našao se u sred najnovijeg skandala sa poreskim rajem. Neka od najvećih imena zabavne industrije našla su se u Rajskim papirima, javlja Gardijan. Tu su, kako piše ovaj britanski list iz različitih razloga. Neki, poput Madone su… »

Pobuna doktora sa Kube: Radimo za robovsku platu

Nedeljnik 08.11.2017
Anis Deli Grana de Karvaljo je završavala trogodišnji medicinski zadatak. Ali pošto se udala za Brazilca, htela je da ostane. Pastor je bio besan jer je znao da kubanski doktori zarađuju samo četvrtinu onoga što brazilska vlada plaća Kubi. On joj… »