Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 08.11.2017

Brnabić: Ni ja, ni moj brat nemamo veze sa 'Gošom'

Nova ekonomija 08.11.2017
Premijerka Ana Brnabić negirala je optužbe Demokratske stranke da ona ili njen brat stoje iza otkupa duga Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke. Ona je novinarima u Beogradu kazala da njen brat ima transparentan posao, da radi u… »

Mrkonjić: Ministarka baš i ne zna svoj posao

Nova ekonomija 08.11.2017
Prijava je neozbiljna i neutemeljena. Ja sam posao predao bez problema, a državna komisija je verifokovala moj mandat, kaže bivši ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, povodom krivične prijave za propuste na deonici Ub-Lajkovac na Koridoru 11… »

Sindikat Goše traži hitan prijem u Ministarstvo privrede

Nova ekonomija 08.11.2017
Sindikat Goše iz Smederevske Palanke odlučio je da se svim sredstvima sindikalne borbe, koji uključuju i radikalne mere, bori protiv uvođenja stečaja u tu fabriku šinskih vozila, saopštio je Savez samostalnih sindikata Srbije. Na današnjem… »

Opozicija podržava prisustvo misije OEBS-a na izborima

Nova ekonomija 08.11.2017
Predstavnici opozicionih stranaka od kojih su Pokret slobodnih građana i Narodna stranka tražili da zajedno upute zahtev da misija OEBS prati predstojeće lokalne izbore u Beogradu, ocenili su da međunarodna posmatračka misija može da ima značajnu… »

Nestle povlači sa tržišta Srbije sve proizvode Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla

Nova ekonomija 08.11.2017
Kompanija Nestlé Adriatic odlučila je da povuče sa tržišta Srbije sve proizvode Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine sa tržišta Srbije. Oni su naveli da je ovaj postupak mera… »

Đorđević: Pripremamo izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku

Nova ekonomija 08.11.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je da su u pripremi izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku, ali i drugih zakona koji doprinese boljoj poslovnoj klimi. "Propisi treba da pogoduju privlačenju… »

Elius uplatio 16 miliona evra za Galeniku, do kraja nedelje otpremnine za otpuštene radnike

Nova ekonomija 08.11.2017
Kupac Galenike, Elius iz Luksemburga, uplatio je 16 miliona evra koliko je ponudio na tenderu za privatizaciju srpske farmaceutske kompanije. Očekuje se da 25 miliona evra na ime dugovanja Galenike, bude isplaćeno u do kraja nedelje, kao i otpremnine za… »

Demokratski kandidat Bil de Blazio ponovo izabran za gradonačelnika Njujorka

Nova ekonomija 08.11.2017
Demokratski kandidat Bil de Blazio ponovo je izabran za gradonačelnika Njujorka. De Blazio je na jučerašnjim izborima lako pobedio republikansku kandidatkinju Nikol Maliotakis i nekoliko drugih rivala. Tokom kampanje, De Blazio je naglašavao svoja… »

KRIK: Nenad Popović visokorizičan za ofšor agenciju

Nova ekonomija 08.11.2017
Advokatska kancelarija Eplbi (Appleby) iz koje su procurili papiri u okviru projekta Rajski papiri proglasila je ministra bez portfelja Nenada Popovića za klijenta visokog rizika i otkrila kontroverzne poslove u kojima su učestvovale njegove ruske… »

Balkanci u Nemačkoj za pet godina zarade novac za koji u svojoj zemlji rade ceo život

Nova ekonomija 08.11.2017
Nemačka trenutno traži više od milion radnika i nema dileme, ako se stanje u ovoj državi ne promeni, mnogi će i dalje tražiti svoje radno mesto u toj zemlji. U Nemačkoj za samo pet godina rada obični radnik može da zaradi penziju od 300 evra, a… »