Izvor: OK radio arhiva vesti 08.11.2017

Vodovod: Bez panike, nismo krivi za plavu vodu

OK radio 08.11.2017
Generalni direktor „Vodovoda“ u Vranju, Goran Đorđević, poručio je građanima na vanrednoj konferenciji za štampu, da nema mesta panici zbog pojave plave vode u jednom od solitera u bloku „Pošta – banka“, kao i da u tom slučaju nema… »

Danas je Mitrovdan

OK radio 08.11.2017
Vranje - Srpska pravoslavna crkva u sredu, 8. novembra slavi dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan. Praznik je posvećen antičkom komandantu Soluna koji je stradao zbog širenja hrišćanstva. Mitrovdan je nepokretni ili… »

Nova premijera vranjskog pozorišta: Čekajući jelku

OK radio 08.11.2017
Ansambl Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja odigrao je u utorak premijerno izvođenje komada „Jelka kod Ivanovih“, po tekstu Aleksandra Vvedenskog, u režiji Angelča Ilievskog. Predstava je nastala po dramskom tekstu ruskog avangardiste… »

Nemačka uvodi treći pol u zvanična dokumenta

OK radio 08.11.2017
Ustavni sud Nemačke u Karlsrueu doneo je danas odluku po kojoj se transrodnim osobama dozvoljava upisivanje takozvanog trećeg pola u zvanična dokumenta. - Pitanje pola je od velike važnosti, a to važi i za one osobe koje se ne osećaju pripadnicima… »

Penzionisani policajac se razneo bombom

OK radio 08.11.2017
Policajac u penziji D. R. iz Bečeja razneo se bombom, u utorak uveče u porodičnoj kući, nezvanično saznaje B92. Njega je pronašla ćerka, koja je policajka u Policijskoj upravi Novi Sad. Kako nezvanično saznaje B92, D. R. je legao preko bombe i na… »

Gimnazija: Tableti za najbolje mlade novinare

OK radio 08.11.2017
U svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, četvoro učenika vranjskih srednjih škola nagrađeno je tablet računarima za pokazane izuzetne rezultate na letnjoj školi novinarstva. Letnja škola novinarstva je početkom jula organizovana… »

Simpo na Sajmu nameštaja u Beogradu (foto)

OK radio 08.11.2017
Kompanija „Simpo“ iz Vranja izložila je svoje proizvode na 55. Sajmu nameštaja koji se održava u Beogradu. „Simpo“ predstavlja premijerno kolekciju „Zajedno kreiramo udobnu budućnost“. Jovana Nestorović, direktor marketinga u „Simpu“… »

Srpski jezik za albanske studente

OK radio 08.11.2017
Studentima albanske nacionalnosti Ekonomskog fakulteta iz Subotice, odeljenja u Bujanovcu, uručena su uverenja o poznavanju srpskog jezika, koja im je dodelio „Narodni univerzitet“ iz Vranja. Gordana Dimitrijević, direktorka NU, kaže da je uz uz… »

Poljanica: Sumnjivi humanitarci u akciji (foto)

OK radio 08.11.2017
Vranje - U nedelju u prepodnevnim satima, dvojica mladića su u predelu Poljanice prikupljali novac za navodnu humanitarnu pomoć, a meštani opravdano sumnjaju da se radi o prevari. Prema tvrdnjama Poljančana, dvojica mladića su se predstavljali kao… »

Hančanin drugi u Evropi u dizanju tegova

OK radio 08.11.2017
Vranje - Aleksandar Ilić, član kluba dizača tegova „Morava“ iz Vladičinog Hana, osvojio je drugo mesto na Evropskom kupu u dizanju tegova u Poljskoj. Ilić kaže da je za drugo mesto podigao 260 kilograma. - Probao sam da podignem 267,5 kilograma… »