Izvor: PC Press arhiva vesti 08.11.2017

BIZIT 2017 fotogalerija, drugi dan

PC Press 08.11.2017
Ovogodišnja BIZIT konferencija zabeležila je 630 posetilaca čime je opravdala epitet najvećeg regionalnog biznis i IT skupa. Zahtevna agenda je realizovana što može da potvrdi i veliki broj održanih prezentacija, panela i radionica. Atmosfera… »

Microsoft zvanično lansirao Xbox One X

PC Press 08.11.2017
Kao što je ranije najavljeno, Microsoft je 7. novembra lansirao svoju najnoviju konzolu Xbox One X. Ovaj uređaj je, kako kažu, najmoćnija konzola na svetu, a trenutno je dostupan u 35 zemalja širom sveta. Cene variraju u odnosu na poreze u određenom… »

Tvit od 140 karaktera odlazi u istoriju

PC Press 08.11.2017
U većem delu sveta tvitovi od 140 karaktera su sada i zvanično postali deo prošlosti. Iz kompanije su saopštili da će, posle globalnog testiranja, tvitovanje u 280 karaktera postati dostupno korisnicima širom planete. Duži tvitovi će tako biti… »

Bjork prihvatila bitkoin

PC Press 08.11.2017
Poštovaoci islandske muzičarke Bjork moći će da kupe njen najnoviji album koristeći bitkoin, te da uz njega dobiju 100 digitalnih novčića valute AudioCoin, kao i mogućnost da zarade dodatne novčiće. Bjork je odavno poznata po eksperimentima… »

Starije fotografije mogu na Instagram priče

PC Press 08.11.2017
Nakon uvođenja Superzoom-a, Instagram je omogućio da Insta priče više ne budu ograničene samo na fotografije koje ste snimili u poslednjih 24 sata. Servis u vlasništvu Facebook-a dodao je novinu, a ažuriranje vam u suštini omogućava dodavanje… »

Pomozite NASA-i da imenuje nebesko telo

PC Press 08.11.2017
Sredinom 2015. godine NASA-ina sonda New Horizons proletela je pored Plutona, te na Zemlju poslala fotografije koje je tom prilikom napravila, a koje do tada nisu bile dostupne ljudskom oku. Pošto je ova misija završena, sonda se uputila ka Kojperovom… »

Samsung: Konekcija je neizbežna

PC Press 08.11.2017
Nove generacije uređaja donose nove standarde, nove načine upotrebe i, naravno, povezanost. Želeli to korisnici ili ne, navikavanje na nove mogućnosti biće neminovno. Da bi korisnicima olakšao prelazak na novi nivo korišćenja uređaja, Samsung je… »

Google priprema Files Go aplikaciju za upravljanje fajlovima

PC Press 08.11.2017
Za sve one koji traže način da bolje kontrolišu fajlove na Android uređajima, Google sprema aplikaciju koja bi mogla u tome da im pomogne. Oni koji prate najnovija dešavanja na ovom polju, primetili su u Google Play Store-u Files Go, aplikaciju koja… »

Waymo taksi vozila bez vozača uskoro na ulicama

PC Press 08.11.2017
Alphabet-ova ćerka kompanija koja se bavi autonomnim vozilima, Waymo, pokrenula je proces testiranja taksi vozila bez vozača na ulicama američkog grada Phoenixa. U početnom probnom periodu vozila će imati takozvanog kontrolora, koji u slučaju… »

Bela knjiga: Privreda u Srbiji beleži konstantan napredak

PC Press 08.11.2017
Savet stranih investitora u Srbiji, koji okuplja više od 130 kompanija, kao i prethodnih godina objavljuje presek poslovne klime u zemlji, takozvanu Belu knjigu. Ovaj dokument, pored ostalih informacija, sadrži i predloge za poboljšanje uslova… »